Mark van der Linden over De Schalm Verlicht: "We hebben dan ook al veel positieve reacties gekregen op dit initiatie." FOTO: Theo van Sambeek.
Mark van der Linden over De Schalm Verlicht: "We hebben dan ook al veel positieve reacties gekregen op dit initiatie." FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: )

'Ik ben als interviewer gegroeid'

De Schalm Verlicht is live te volgen via www.deschalm.live op donderdagavond.
Via dit kanaal zijn overigens ook de eerdere afleveringen van De Schalm Verlicht terug te kijken.


Live

'Door het
te dóen,
weet je pas
of je het kunt...'

Mireille Camps

Snel schakelen naar live-stream mogelijkheden, als eenmaal blijkt dat Corona het land niet verlaat. Nieuwe vormen van cultuuruitingen aanboren en een positieve focus leggen op de dingen waar wél invloed op kan worden uitgeoefend, dát is in een notendop wat interviewer Mark van der Linden - samen met zijn team - wil bereiken, tijdens de talkshow De Schalm Verlicht.

VELDHOVEN - Directeur van Theater De Schalm, Sjoert Bossers, komt met het idee van een talkshow en geeft Mark van der Linden groen licht om gasten uit het verenigingsleven, culturele partners, ondernemers of bijvoorbeeld artiesten te interviewen. De gasten stimuleren ook elkáár, wat nóg meer dynamiek in de talkshow brengt. Tevens wordt in iedere editie een podium gegeven aan live muziek, om het programma sfeervol luister bij te zetten.

Snel schakelen

“Allereerst wil ik benadrukken dat ik De Schalm Verlicht niet alleen ‘draai’,” legt de bescheiden Van der Linden uit, “maar dat ik een team met technici en uiteraard Bossers zélf, achter me heb staan. We hadden al ervaring met live-streamen van programma’s, bijvoorbeeld naar verzorgingshuizen. Maar door Corona wilden we snel schakelen en gratis verlichting brengen voor iedereen. Er brandt hier ook dag en nacht een lampje op het podium. We hebben dan ook al veel positieve reacties gekregen op dit initiatief.”

Steeds beter

Van der Linden is werkzaam bij Bibliotheek Veldhoven, als hij er door collega Rob Smetsers op attent wordt gemaakt dat de Geldropse bibliotheek een vervanger zoekt, voor het doen van schrijversinterviewers. Met een opleiding in Communicatie en een kloppend hart voor alles wat met schrijven en boeken te maken heeft, gaat Van der Linden de uitdaging aan.


Van der Linden: “Niet lang daarna wordt ook in Veldhoven een Literair Café opgestart, dat inmiddels al 11 keer door mij is gepresenteerd. Ik noem dit voorbeeld bewust om aan te geven dat ik door het interviewen van de schrijvers, de techniek van het interviewen al doende heb geleerd. Sinds ik tevens communicatiemedewerker ben bij Theater De Schalm, was de stap ‘De Schalm Verlicht’ te presenteren, niet zo groot meer."

"Het informele voorgesprekje met de gasten is fijn. Ik vind het belangrijk en het voelt vertrouwd. Het klinkt cliché, maar het is echt waar... Door het te dóen, weet je pas of je het kunt en dat gaat voor mijn gevoel steeds beter. Ook al is een talkshow heel wat anders, Ik ben zondermeer in mijn rol als interviewer gegroeid.”

Corona-proof

Mark van der Linden tot slot: "De eerste uitzendingen zijn overigens gewoon nog zonder gasten begonnen, maar inmiddels mag het publiek sinds donderdag 18 juni De Schalm Verlicht live ‘Corona-proof’ bijwonen, gezellig zittend aan tafels voor twee personen, met een maximaal van 100 personen in de zaal.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden