Afval naast ondergrondse containers in Terminal M in Meerhoven. FOTO: Hkx.
Afval naast ondergrondse containers in Terminal M in Meerhoven. FOTO: Hkx. (Foto: )

Bijgeplaatst afval is een probleem in Meerhoven

In Meerrijk, onderdeel van Meerhoven, is overlast van bijgeplaatst afval. Dit wordt veroorzaakt door een toegenomen hoeveelheid afval naast ondergrondse containers.

MEERHOVEN - In Meerrijk wordt huishoudelijk afval - uitgezonderd papier - ingezameld met ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers. Cure Afvalbeheer gaat de capaciteit en het aantal locaties van de containers uitbreiden. Om de problemen op termijn aan te pakken, worden de volgende maatregelen genomen:

1. Op 3 nieuwe locaties in Meerhoven zijn al extra containers geplaatst voor plastic verpakkingen. In Grasrijk, Waterrijk en Zandrijk.

2. Eind dit jaar plaatst Cure nog extra glas- en textielcontainers op diverse plekken in Meerrijk. Tevens wordt er 1 extra reguliere container geplaatst voor plastic verpakkingen.

3. In september dit jaar worden 5 ondergrondse containers vervangen door perscontainers. In een perscontainer past aanzienlijk meer afval dan in een gewone ondergrondse container. Het gaat om vervanging van 3 restafvalcontainers en 2 containers voor plastic verpakkingen.

4. Tot de komst van de nieuwe containers, zorgt Cure ervoor dat de containers vaker leeg worden gemaakt. Ook in het weekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden