Met meer dan 15.000 vierkante meter strand en ligweide, kan ’t Witven makkelijk 1.500 mensen kwijt. Bij 1.000 bezoekers wordt momenteel de poort gesloten. FOTO: Bert Jansen.
Met meer dan 15.000 vierkante meter strand en ligweide, kan ’t Witven makkelijk 1.500 mensen kwijt. Bij 1.000 bezoekers wordt momenteel de poort gesloten. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Noodgewongen rust is goed besteed'

'Het bevalt zo goed dat we hiermee blijven werken'

In bijna heel Europa zijn de grenzen weer open. In alle landen gelden nog wel de nodige maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Voor vertrek in eigen land of naar het buitenland, is het meer dan raadzaam zich vooraf goed te informeren.

Vakantie

Ad Adriaans.

“Liever steken we onze energie ergens anders in.
We hebben onder meer gewerkt aan het verbeteren van de entree van de camping en de aanleg van extra parkeerplaatsen.”

Na enkele Corona-maanden stilstand, start de recreatiesector weer op. De noodgedwongen rust is echter goed besteed.

VELDHOVEN - Familie Burgmans van ’t Witven dacht begin maart van een ontspannende wintersportvakantie te genieten. “We kregen constant telefoontjes van annuleringen. We besloten eerder naar huis te gaan. Vrijdag 13 maart zaten we met het personeel bij elkaar. Daar viel het besluit om acuut dicht te gaan”, vertelt Ben Burgmans.
Met een restaurant, partycentrum, vakantiepark en dagrecreatie zijn de financiële gevolgen dan stevig. “Vooral veel feesten en vergaderingen zijn geannuleerd, alsook veel reserveringen voor een campingplaats. Alleen de chalets met een eigen toilet, mochten openblijven.”
Gasten die hun verblijf annuleerden, kregen van ’t Witven een voucher aangeboden. Als ze dat niet wilden, kregen ze hun geld terug. “Daarover doen we niet moeilijk. Liever steken we onze energie ergens anders in. We hebben onder meer gewerkt aan het verbeteren van de entree van de camping en de aanleg van extra parkeerplaatsen.”
Ook heeft ’t Witven nummerplaatherkenning ingevoerd. De gast kan bij het online reserveren onder meer het kenteken van de auto invoeren. Bij het naderen van de entree gaat de slagboom dan automatisch naar boven. Maar... Inmiddels keert het tij. “Vanaf het moment dat de beperkingen zouden worden opgeheven, trekt het weer aan. Ook ontvangen we gasten die met camper of caravan op de bonnefooi hier komen aanrijden.”
Met meer dan 15.000 vierkante meter strand en ligweide, kan ’t Witven makkelijk 1.500 mensen kwijt. Bij 1.000 bezoekers wordt momenteel de poort gesloten.

Spic 'n span

Ook Speellandschap De Heiberg moest noodgedwongen op slot. Net als op het Sport- en Evenementencomplex zwaaien hier Stefan Aarts en Rutger Smak Gregoor de scepter. “We hebben veel boekingen moeten annuleren. Veel ervan zijn doorgeschoven naar het najaar”, zegt Aarts.
Tijdens de sluiting is het Speellandschap met enkele medewerkers spic 'n span gemaakt. Dan komt het bericht dat de accommodatie weer open mag. “Eind mei hebben we 2 dagen met de medewerkers op de accommodatie doorgebracht. Intensieve gesprekken over hoe we de opening gingen aanpakken. Alle neuzen moesten dezelfde kant opstaan.”
Het leidt onder meer tot een andere ingang van het Speellandschap zodat komende en vertrekkende bezoekers elkaar niet hoefden te passeren. Toiletten, meubilair en menukaarten worden regelmatig gedesinfecteerd. Op het terras staan minder tafels en stoelen. Op een standaard staan de Corona-maatregelen zowel in het Nederlands als in het Engels.
Ook wordt sinds kort gebruik gemaakt van de QR-code. “Echt iets van deze tijd. De code op de menukaart wordt met de telefoon gescand. Vervolgens kan de gast een bestelling plaatsen. De bestelling is sneller ter plaatse en er zijn minder bewegingen van bedienend personeel over het terras. Het bevalt zo goed dat we hiermee blijven werken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden