Per woensdag 1 juli stopt het cursusaanbod van De Parasol in Veldhoven.
Per woensdag 1 juli stopt het cursusaanbod van De Parasol in Veldhoven. (Foto: )

De Parasol sluit deze week de deuren

Na ruim 30 jaar stopt Educatief Centrum De Parasol woensdag 1 juli met het aanbieden van cursussen in Veldhoven.

VELDHOVEN - In het nieuwe schooljaar biedt een groot deel van de docenten hun cursus aan onder de vlag van Volksuniversiteit regio Eindhoven. Niet meer in het gebouw aan de Sterrenlaan, maar op verschillende locaties in Veldhoven en Valkenswaard.

Met het stoppen van de subsidie, is het voor De Parasol niet meer mogelijk op dezelfde wijze een cursusaanbod te hebben in Veldhoven. Door de maatregelen rond Corona is het mislukt een doorstart te maken. Gelukkig stak de Volksuniversiteit Eindhoven een helpende hand toe. Corona maakte dat de cursussen in maart stopten. Voor docenten en cursisten een onverwacht einde van het cursusjaar. Een deel van de cursussen kon doorgaan door een digitaal aanbod. Maar dat nam niet weg dat docenten het contact misten. Een contact dat voor een aantal creatieve cursussen al meer dan 20 jaar bestond, maar ook bij de talen en yoga lessen misten de docenten en cursisten elkaar.
Door Corona is het niet mogelijk afscheid te nemen van De Parasol. Gelukkig hebben docenten op gepaste wijze afscheid kunnen nemen; velen treffen elkaar weer in het volgende cusus-seizoen. De Parasol is erg verheugd, dat ondanks het einde van een tijdperk het cursusaanbod voor een groot deel door kan gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden