Directeur Theo Coppens van SWOVE: "Zolang vrijwilligers en cliënten tevreden zijn, blijven we doorgaan..." FOTO: Ruud Borrenberg
Directeur Theo Coppens van SWOVE: "Zolang vrijwilligers en cliënten tevreden zijn, blijven we doorgaan..." FOTO: Ruud Borrenberg (Foto: Picasa)

50 jaar SWOVE: een begrip in Veldhoven

Voorzitter Henk Coppens: “Sponsering helpt ons om nog meer mensen te bereiken. Onze doelgroep zal de komende jaren alleen maar toenemen. We willen hen blijven bieden waar ze behoefte aan hebben. Vanuit de Gemeente Veldhoven krijgen we alle steun om ons mooie werk te kunnen doen, echter hebben we meer ideeën dan middelen. Daarom zijn we ook enorm dankbaar dat zoveel mensen ons een warm hart toedragen!”

Sponsoring

Van de redactie.

'Op naar
de
volgende
50 jaar!'

Afgelopen vrijdag is welzijnsorganisatie Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) 50 jaar geworden. Cliënten zijn verwend met een leuke attentie en de vrijwilligers van SWOVE ontvingen persoonlijk een dankjewel.

VELDHOVEN - Directeur Theo Coppens is trots op alle vrijwilligers: “Je moet het toch maar even doen. Vooral in deze tijd. Zonder onze vrijwilligers zou SWOVE geen 50 jaar bestaan.” Het grote jubileumfeest is voorlopig uitgesteld. “Hopelijk zijn op het einde van het jaar de richtlijnen zo aangepast dat het wel kan. Want onze vrijwilligers verdienen het.”

Extra voorzichtig

Maar de Corona-maatregelen raken meer. De meeste diensten van SWOVE zijn gericht op ouderen en kwetsbaren. Precies de groep die het meest de afstand moet zoeken. Vele activiteiten zijn afgelast. “Niet alleen onze cliënten zitten in de risicogroep”, benadrukt Henk Coppens, voorzitter van SWOVE. “Ook een groot deel van onze vrijwilligers is boven de 60 jaar. Dan ben je als organisatie toch extra voorzichtig.”
Een van de kernwaardes van SWOVE is kijken wat nog wél kan. En dat doen ze dan ook. Een digitaal loket en online ontspanning voor mantelzorgers, wekelijkse telefoontjes naar cliënten die hier behoefte aan hebben, een vrolijke paasactie, een kaartenactie. Ook vrijwilligers springen bij. Want zij missen het contact net zo erg. Een nieuwe tijd die vraagt om andere invullingen van bestaande initiatieven.

Doorgaan!

Dat is ook een reden dat SWOVE al 50 jaar in de haarvaten van de Veldhovense samenleving zit. Ze beweegt mee met de maatschappij en probeert in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in ouderenzorg. Langer thuis wonen, dementie als groeiende volksziekte, meer en langer mantelzorg verlenen. Coppens: “Zolang vrijwilligers en cliënten tevreden zijn, blijven we doorgaan... Op naar de volgende 50 jaar!”

Meer weten over SWOVE?

E. vrienden@swove.nl en W. www.swove.nl/vrienden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden