Is een huis bestand tegen de veranderingen van het klimaat? FOTO: Achmea.
Is een huis bestand tegen de veranderingen van het klimaat? FOTO: Achmea. (Foto: )

Klimaatbestendig wonen, wat houdt dat nu in?

Veel Nederlanders denken pas na een hevige storm of hittegolf na over de effecten van klimaatverandering op hun directe leefomgeving. Ruim de helft maakt zich weinig tot geen zorgen over hun woning door het veranderende klimaat. Toch zegt bijna 70% een klimaatbestendige woning belangrijk te vinden. Maar over wat dat eigenlijk precies inhoudt, is nog weinig kennis. Dit blijkt uit de 2e Klimaatadaptiemonitor van Achmea.

VELDHOVEN - De afgelopen maanden heeft tweederde van de mensen overlast ervaren in en om hun woning als gevolg van extreme weersomstandigheden, zo blijkt uit het onderzoek. Als mensen overlast ervaren dan is dat vooral door hitte of regenval. Mensen wijten heftige weersomstandigheden echter zeker niet altijd aan het veranderende klimaat.

Bijna 70% van de Nederlanders zegt een klimaatbestendige woning belangrijk te vinden en is van mening dat ze daar zelf mede verantwoordelijk voor zijn. Ruim een kwart van de Nederlanders zegt bovendien maatregelen te willen treffen om de woning klimaatbestendiger te maken. Maar wat men dan precies kan doen, daar is nog veel onbekendheid over.

Het onderzoek is april 2020 uitgevoerd onder 1.001 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden