Daan de Kort, Veldhovense wethouder economische zaken en sport. FOTO: Stock.
Daan de Kort, Veldhovense wethouder economische zaken en sport. FOTO: Stock. (Foto: Pien Buwalda)

Geen huur over maart, april en mei

Veldhovense sportverenigingen hoeven geen huur te betalen over de afgelopenmaanden maart, april en mei. Het college van B&W heeft dat besloten en maakt daarbij gebruik van een compensatieregeling van het Rijk.

VELDHOVEN - Met deze steun wil de overheid financiële problemen bij sportverenigingen voorkomen. Voorwaarde is dat de sportverenigingen lid zijn van bonden die zijn aangesloten bij NOC*NSF.
Sportwethouder Daan de Kort is blij met de landelijke compensatieregeling. “Sport en gezondheid zijn belangrijk voor Veldhoven. Maar door de Corona-crisis worden sportaccommodaties niet meer gebruikt zoals voorheen. Dit heeft flinke financiële gevolgen voor de sportverenigingen. Door de compensatie willen we erger voorkomen.”
De totale compensatie bedraagt zo’n 200.000 euro. Het Rijk moet de compensatieregeling nog definitief publiceren. Dan wordt exact duidelijk welke Veldhovense verenigingen, beheerstichtingen en uitvoeringsorganisaties er gebruik van kunnen maken. Zij krijgen dan een brief van de gemeente.
De gemeente heeft eerder het innen van huren opgeschort. Daarbij werd geen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld sport, cultuur en commerciële verhuur. Door de landelijke regeling kan de gemeente nu sportverenigingen compenseren. Dit heeft geen invloed op de huren in andere sectoren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden