Wie de ingang van de belevingstuin zoekt, die moet op dit  bordje letten. FOTO: Swove.
Wie de ingang van de belevingstuin zoekt, die moet op dit bordje letten. FOTO: Swove. (Foto: )

Voor wie rust en ontspanning zoekt

Poul de Gier.

De belevingstuin van bijenhoudersvereniging St. Ambrosius in Veldhoven (Oerle) is met inzet van velen tot stand gekomen. Ze is vooral bedoeld voor een uitstapje van Veldhovenaren met een vorm van dementie. Het is dé plek om het leven te beleven!

VELDHOVEN - Een toelichting op de site van bijenhoudersvereniging St. Ambrosius laat lezen: 'De belevingstuin kan hen motiveren om te bewegen op een fijne en gezonde manier. Men wandelt door een veilige, mooie tuin vol met herinneringen. Het begrip – een tuin moet je kunnen beleven – vindt steeds meer begrip in onze samenleving. Een tuin die staat voor: bewegen, horen, luisteren, zien, proeven en voelen.'

Intens genieten

Maar ook voor wie niet tot deze speciale doelgroep hoort, is het bezoeken van de belevingstuin in deze Corona-tijd een leuk uitstapje. Voor wie rust en ontspanning zoekt, biedt de tuin beide volop om intens van de te genieten. En omdat de tuin alle dagen van de week van zonsop- tot zonsondergang open is, kan iedereen er altijd terecht. En mocht er andere bezoekers zijn, dan geldt als overal elders: houd 1,5 meter afstand!
De tuin is prachtig aangelegd en vaak staat bij bomen, struiken en planten een bordje met de naam. Steeds staan er weer andere planten in bloei. Insecten en uiteraard bijen zoemen er rond en bankjes nodigen uit om er eens rustig bij te gaan zitten en te zien hoe mooi het leven eigenlijk is.

Blij

De medewerkers van SWOVE zijn blij, dat ze aan de totstandkoming van dit project hebben kunnen meewerken. Vanzelfsprekend zijn ze er trots op dat zoveel verschillende instanties, bedrijven en particulieren de aanleg ervan hebben mogelijk gemaakt. Wie de belevingstuin bezoekt, snapt dat dan ook zonder meer en onmiddellijk.
Oerles' bijenhoudersvereniging St. Ambrosius en haar vrijwilligers zorgen overigens voor het vakkundige onderhoud van de belevingstuin. Bezoekers kunnen bij hen ook honing kopen, maar mogen het Raethuis niet binnengaan.

Waar ook weer?

De belevingstuin is te vinden aan Berkt 37, een straat die te bereiken is vanuit de Oude Kerkstraat, maar ook vanuit de Heikantsebaan. De ingang is een klein hekje aan deze straat, even naast het bord BijenBerkt.

www.bijenberkt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden