40% meer jonge huizenkopers in de leeftijd tot 35 jaar. FOTO: PixaBay.
40% meer jonge huizenkopers in de leeftijd tot 35 jaar. FOTO: PixaBay. (Foto: )

1 op de 3

Het aantal jonge huizenkopers in de leeftijd tot 35 jaar is sinds de Corona-crisis - van maart tot en met mei - met 40% gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, blijkt uit cijfers van De Hypotheker.

VELDHOVEN - De sterke toename is opmerkelijk, omdat starters het juist erg moeilijk hebben op de huizenmarkt. Nu het aanbod aan woningen sinds het begin van de Corona-crisis toeneemt en de woningmarkt langzaam lijkt te stabiliseren, vinden steeds meer starters hun weg naar de huizenmarkt. Ook willen zij profiteren van de lage rente nu de bodem van de hypotheekrente bereikt lijkt te zijn.
De opmars van deze groep huizenkopers is volgens De Hypotheker mede te danken aan de financiële steun die zij krijgen van hun ouders.
Sinds de uitbraak van Covid-19 is dus een flinke stijging zichtbaar van het aantal jonge huizenkopers in de leeftijdscategorie tot 35 jaar. Op dit moment is bijna 1 op de 3 hypotheekaanvragen afkomstig van een huizenkoper in deze leeftijdscategorie.
Het aandeel hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning in de leeftijd tot 25 jaar is overigens de afgelopen 3 maanden zelfs met bijna 150% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden