Met speciale dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaanfonds, de gemeente Valkenswaard en de bruikleengevers.
Met speciale dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaanfonds, de gemeente Valkenswaard en de bruikleengevers. (Foto: )

Ook Steendrukmuseum opent de deuren

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is weer open. Na maanden van sluiting heeft het museum op dinsdag 2 juni weer zijn deuren voor bezoekers geopend, uitsluitend via vooraf gekochte tickets.

VALKENSWAARD - Ruim 2 maanden later dan gepland, start de langverwachte expositie 'Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau' in het museum. Voor het eerst in 15 jaar is een overzicht van het lithografische werk van deze Tsjech in Nederland te zien.
Om een bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, treft het museum de nodige maatregelen. Dit betekent onder meer dat bezoekers uitsluitend online tickets met een tijdvak kunnen kopen, is een looproute aangebracht en worden bezoekers via banners geïnformeerd over de Corona-maatregelen in het museum.
Ruim een eeuw geleden veranderde Alphonse Mucha de kunst voorgoed. Zijn werken met sierlijke lijnen, weelderige motieven en sensuele vrouwen groeien uit tot iconen van die tijd. Le Style Mucha wordt synoniem voor de Franse Art Nouveau. Daarnaast schreet en illustreerde Mucha boeken. Een dwarsdoorsnede van de zijn lithografische werk is tot en met 27 september 2020 te zien in het Nederlands Steendrukmuseum. Bij de expositie is een catalogus uitgebracht over Mucha's leven.

steendrukmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden