Wethouder Daan de Kort verricht de officiële start van de nieuwbouw van het zwembad. FOTO: Minette Lommers.
Wethouder Daan de Kort verricht de officiële start van de nieuwbouw van het zwembad. FOTO: Minette Lommers. (Foto: )

Officiële start van nieuwbouw zwembad Veldhoven

Het nieuwe zwembad komt in het Burgemeester Elsenpark, tegen de oude locatie en de sporthal, op de plek van de voormalige basisschool De Rank. Het huidige zwembad Den Ekkerman blijft open totdat het nieuwe bad klaar is.

Locatie

Minette Lommers

Het zwembad moet medio november 2021 gereed zijn

Donderdag 11 juni jongstleden is het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe zwembad in Veldhoven. Een week eerder zijn de graafmachines al begonnen met graven om wat leidingen te verleggen en deze week worden de eerste contouren van het nieuwe bad al een beetje zichtbaar op het bouwterrein.

VELDHOVEN - Om 15.00 uur precies neemt wethouder Daan de Kort (economie en bedrijvigheid, dienstverlening, sport, arbeidsmarkt en onderwijs) het woord. Hij geeft aan waarom het zwembad aan vervanging toe is en ook dat met zoveel bezoekers in het huidige zwembad er geen twijfel over mogelijk is dat er een zwembad voor Veldhoven moet worden behouden.

Goed gekomen

Hierna is het woord aan de voorzitter van de Stichting Sport- en Recreatiebad Den Ekkerman, de heer Jos Blatter. Hij herhaalt in het kort de weg die afgelegd is van een dreigende sluiting van het huidige zwembad in 2016 naar de bouw van het nieuwe. Met behulp van de projectgroep 'Behoud zwemwater Veldhoven' is het gelukkig allemaal goed gekomen en kan nu uitgekeken worden naar de uiteindelijke nieuwbouw. Als laatste neemt commercieel directeur van aannemersbedrijf Van der Horst, de heer Ted van Schijndel, nog het woord, waarna hij samen met de wethouder het bouwbord onthult.

November 2021

Verder zijn er die donderdag de 11e juni nog een aantal genodigden aanwezig waaronder een paar omwonenden, de voorzitter van zwemvereniging Njord, de directie van het zwembad, nog wat mensen van de gemeente en Synarchis (de marktpartij die de gemeente ondersteunt, red). Vanwege de Corona-crisis is het niet mogelijk om met (nog) meer mensen bij deze start aanwezig te zijn. Onder het genot van wat champagne en een klein hapje wordt er geproost op een voortvarend traject van de bouw.
Het zwembad moet medio november 2021 gereed zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden