Foto:

Studenten terug in de lesbanken

Per dinsdag 2 juni zijn ook de scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs weer open. Leerlingen en onderwijspersoneel houden 1,5 meter afstand. Dat betekent dat in praktijk niet alle leerlingen tegelijk op school zijn. Voor het voortgezet speciaal onderwijs is er meer maatwerk nodig om afstand te bewaren. Daarom geldt daar deze afstand zoveel als mogelijk. De centrale examens gaan niet door. Het schoolexamen is de basis voor het diploma.

VELDHOVEN - Scholen zijn de afgelopen weken zelf aan de slag gegaan met de praktische invulling van de opening. Leerlingen van bijvoorbeeld het Sondervick college - en hun ouders! - hebben daarover een instructieve informatiebrief ontvangen. Met de richtlijnen van het RIVM voor ogen, gelden in ieder geval de volgende regels:
- Scholen geven alle leerlingen fysiek onderwijs. Het is niet de bedoeling dat dit wordt beperkt tot een mentoruur en een paar toetsen.
- Leerlingen onderling, leerlingen en onderwijspersoneel en onderwijspersoneel onderling houden altijd 1,5 meter afstand.
- Verder wordt onderwijstijd zo over de dagen verdeeld, dat het aantal vervoersbewegingen zo beperkt mogelijk is.
- Het openbaar vervoer mag niet overbelast raken. Dus leerlingen komen zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden