Jeroen en Patricia Verhagen van Brasserie Ludiek over Brasserie Ludiek: "Een gastvrije omgeving met weinig spelregels.” FOTO: Bert Jansen.
Jeroen en Patricia Verhagen van Brasserie Ludiek over Brasserie Ludiek: "Een gastvrije omgeving met weinig spelregels.” FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Het belooft echt leuk te worden'

Van 'niks geks', 'wel lekker' tot een brooike, eike of een soepke

Hannie Bettgens.

Woensdag 10 mei 1995 opende Brasserie Ludiek haar deuren. Afgelopen 10 mei, moederdag, viert Ludiek het 25-jarig bestaan. Helaas geen feestelijke dag, nu door Corona, de zaak gesloten moet blijven.

VELDHOVEN - Initiatiefnemers van Brasserie Ludiek zijn Frank en Anita Zondag. Ze hebbeen de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen. Als de CityPassage in Veldhoven wordt gebouwd, komen ze in de selectieprocedure terecht. Het ondernemersplan wordt geschreven, wat ze voor de commissie moeten verdedigen. Daarna krijgen ze te horen dat ze de locatie mogen huren.
Huidige eigenaar Jeroen Verhagen hierover: “Als je nu de leegstand ziet, is het moeilijk voor te stellen dat je toen blij mocht zijn als je een pand kon huren. Maar het huurcontract kon worden getekend. Op het laatste moment is er nog een naamsverandering doorgevoerd; Brasserie de Kameleon werd Brasserie Ludiek.”

Goede keuken

Ludiek is aanvankelijk vooral een bar. Maar door de toenemende vragen van klanten om een hapje eten komen er al snel broodjes kroket en tosti’s en vervolgens uitsmijters op het menu.
Verhagen: “Daarna is Ludiek in stapjes uitgebreid tot wat het nu is. Van parasols naar luifels en een mooie serre. In de passage een open terras en binnen een gezellig zitgedeelte.” Ludiek staat in Veldhoven overigens vooral bekend om de keuken en ludieke kaart. “De basis van de kaart komt van Frank. Na een paar borreltjes en melige bui werden er namen verzonnen bij de gerechten. Deze gerechten zijn gebundeld in ons menu, van 'niks geks', 'wel lekker' tot een brooike, een eike of een soepke. Ook mensen met een allergie hebben volop keuze.”

Weinig spelregels

Jeroen en Patricia Verhagen maken een doorstart met Ludiek als in 2012 Frank, Anita en Nikki omkomen in een noodlottig ongeval. “We werden gevraagd en waren trots om dit te kunnen gaan doen. Ondernemen met een eigen visie in de geest van Frank, met zijn DNA, hij heeft mij tenslotte het vak geleerd. Een fantastische leermeester.”
Op de vraag wat Ludiek, Ludiek maakt vervolgt Verhagen: “Lekker eten voor een redelijke prijs. Een gastvrije omgeving met weinig spelregels.” Diverse klanten bevestigen dit. Mevrouw De Wit: "Ze kennen je hier gewoon en het is altijd goed." En mevrouw Jansen: “Je voelt je welkom.”

Leuk evenement

Voor het 25-jarig bestaan ligt een compleet draaiboek klaar. “Dat gaat ‘LudiekieIsland’ worden. We zijn alleen nog afhankelijk van de Corona-crisis", aldus Verhagen, die lachend vervolgt: “Het belooft echt leuk te worden.”
Brasserie Ludiek is vooralsnog gesloten. Afhalen en bezorgen behoort wel tot de mogelijkheden.

(040) 255.33.43.
www.brasserieludiek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden