'Het is leuk om weer te gaan!’


Daan en Iza Meulenbroek bij de skatebaan, waar ze graag komen. FOTO: Jurgen van Hoof.
Daan en Iza Meulenbroek bij de skatebaan, waar ze graag komen. FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Het is leuk om weer te gaan!’

Op het raam van de school stond 'Wij hebben jullie gemist!'

Mireille Camps

Na bijna 2 maanden thuis huiswerk maken en in de tuin en op straat wat bewegen en spelen, zijn Daan en Iza Meulenbroek uit Veldhoven maar wát blij hun klasgenootjes en scoutingmaatjes weer af en toe te mogen zien!

VELDHOVEN - Stoer laten broer en zus eerst de skatebaan zien, waar zij hun tijd af en toe ook doorbrengen, na het maken van het huiswerk thuis.
“Om daarna de concentratie weer te herpakken, valt niet mee voor Daan en Iza”, vertelt moeder Meulenbroek. Zij runt nog niet zo lang een kinderopvang aan huis, dat net lekker draait, als Corona alles in één klap verandert.
“Mijn man Mark, werkt ook nog, gelukkig. Maar nu de basis- en middelbare scholen, sportverenigingen en kinderopvang onder bepaalde voorwaarden weer voorzichtig open mogen, is het extra multitasken en regelen om alles voor elkaar te krijgen”, zegt ze met een olijke knipoog.
Moeder Meulenbroek merkt dat haar eigen ‘draakjes’ – ze heeft de kinderopvang naar hen vernoemd - staan te popelen om te kunnen vertellen over hun belevenissen in de afgelopen week.

Blij

Iza vertelt dat er op het grote raam van de school 'We hebben jullie gemist' stond! Zélf is ze ook blij haar vriendinnetjes te mogen zien: “Nog niet allemaal, want we gaan om beurten naar school. Maar ik kon mijn vriendin Fiene wel weer zien, want háár had ik al die 8 weken gemist. Wiep kan ik niet meer zien, want die zit op maandag en donderdag op school. We hadden eerst 33 kinderen in de klas”, laat Iza weten.
Moeder Meulenbroek licht zekerheidshalve toe: "De klassen zijn volgens volgorde van het alfabet gesplitst”.
Iza gaat verder: “Het ging wel goed met 14 kinderen deze week en we krijgen minder huiswerk dan eerst. Meester Leo had een paardenzweep van 1,5 meter en als iemand dichterbij kwam, dan gaf hij een tik tegen onze kont. Héél hard! Maar niemand heeft het meegemaakt, hoor!”

‘Hallo kinderen!’

Ook Daan vindt het weer fijn op school. Hij trekt een blij gezicht, probeert de stem van zijn juffrouw na te doen en zegt: ‘Hallo kinderen!’. “Maar scouting vond ik ook weer erg leuk! Oh, ik ben iets vergeten...”
Daan rent vliegensvlug naar binnen, maar zijn moeder heeft al wat Daan zoekt. “Weet je wat dit is?”, vraagt Daan als hij iets in zijn knuistje houdt. “Het is een ‘thuis-blijf-badge’, omdat we zo goed onze opdrachten thuis hadden gemaakt. Een spaghettitoren maken, kleurplaten kleuren… Iedereen krijgt zo’n badge. Mama maakt het nog op de scoutingblouse.”
Moeder Meulenbroek laat tot slot nog van zich horen: “We hebben nu een ‘kiss-and-ride’ bij de scouting ingesteld. We mogen namelijk niet zelf de kinderen helemáál op de plek brengen, maar de kinderen worden door de scoutingleiding van Were-Di daar dan wel opgehaald. Het is gelukkig allemaal echt héél goed geregeld!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden