Foto:

Column Corine Ravestein

In deze tijd zie je veel creatieve oplossingen ontstaan. Maar ik heb toch wel met enige verbazing gelezen dat er nu al Corona-vrije vakanties naar Turkije worden aangeboden. Je mag alleen niet je hotel verlaten, want dan kan de reisorganisatie niet meer garant staan voor de veiligheid.

Dit soort van vakanties is vooralsnog alleen uit te voeren als de verantwoordelijke organisatie ook beschikt over eigen hotels en een luchtvaartmaatschappij. Eerst word je getest kort voor het vertrek; buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel en de hotelmedewerkers worden zelf ook regelmatig getest. Ga je op vakantie, dan zit je dus wel opnieuw in een quarantaine, zij het deze keer dan wel geheel vrijwillig gekozen maar met de zon op je toet, sportieve animatie en lekkere buffetten. Geen mondkapjes en 1,5 meter afstand houden vereist. Maar... Het leuke van een vakantie is toch over een markt lopen, lekker uiteten gaan, een museumpje pikken en je bestemming leren kennen?

Over andere bestemmingen zoals Curacao en Sicilië wordt nog nagedacht. Laat Sicilië nu juist de toeristen gratis excursies, entrees en kookcursussen willen aanbieden... Dat wordt best lastig! En in het geval van Curaçao vraag ik me af waarom je zoveel uren wilt vliegen als je het eiland toch niet kan verkennen. Voordeel is wel dat je weer lekker in de zon kan liggen zonder een afdruk van een mondkapje op je gezicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden