Scouting Hertog Jan van Brabant is weer gestart na 7 weken lockdown. FOTO: Ivo de Jong.
Scouting Hertog Jan van Brabant is weer gestart na 7 weken lockdown. FOTO: Ivo de Jong. (Foto: )

Scouting is ook weer van start

Scouting Hertog Jan van Brabant is weer gestart na 7 weken lockdown. Sinds vorige week starten veel Scoutinggroepen hun fysieke bijeenkomsten weer op. Dit als gevolg van de versoepelde Corona-maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen.

VELDHOVEN - Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. In Veldhoven is Scouting Hertog Jan van Brabant daarom blij dat ze haar activiteiten weer kan opstarten. Uiteraard houdt ook Scouting Hertog Jan van Brabant zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid en RIVM. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden 1,5 meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de 12 jaar ook 1,5 meter afstand houden van elkaar.
Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Het bos rond de blokhut is gelukkig groot genoeg, dus de speltakken vonden gemakkelijk een plekje. Bijvoorbeeld om 1,5 meter levend tafelvoetbal te doen. Elke speler staat vast ‘aan de paal’ en minstens 1,5 meter van elkaar. Probeer dan maar eens een doelpunt te maken.
Zomerkamp Scouting Hertog Jan van Brabant bestaat dit jaar 60 jaar. Of die - elders? - door kan gaan is nog afwachten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden