Foto:

Stille ontmoeting opent perspectief

Stille ontmoeting opent perspectief

In het samenwerkingsverband van de protestantse KempenKerken (Aalst-Waalre, Bergeijk, Bladel, Eersel-Hoogeloon, Valkenswaard en Veldhoven) beschikt Veldhoven - als enige - over de mogelijkheid om de kerkdiensten met beeld uit te zenden via Kerkomroep. Om deze lastige tijd waarin er geen samenkomsten in de kerkgebouwen mogelijk zijn door te komen trekken we als KempenKerken samen op bij de zondagse bezinningsmomenten vanuit de Immanuelkerk. Ds. Ferdinand Borger van Waalre gaat zondag 24 mei voor in de viering van a.s. zondag en meldt:

De coronacrisis maakt in één klap een einde aan veel van ons vanzelfsprekende bestaan. Voor sommigen betekent dat het verwelkomen van een aangename rust, maar voor anderen kan het voor chaos en verwarring zorgen. Ook dan kan er behoefte zijn aan verstilling en rust. Maar waar vind je die. In de viering lezen we een gedeelte uit het Bijbelboek Exodus. Mozes de leider van het volk Israel is al jaren met dat volk onderweg naar een beloofd land. Niet iedereen gelooft dat ze dat nog ooit zullen bereiken. Vlak na een moment van chaos en onenigheid zoekt Mozes de stilte van de berg Horeb. Om daar God te ontmoeten en de Tien Geboden te ontvangen. In de stille ontmoeting met God blijken deze regels de ruimte te openen voor een nieuw perspectief, wat weg voert van de chaos en zicht geeft op een nieuw bestaan.

Het bezinningsmoment wordt zondagmorgen 24 mei om 10.00 uur via www.kerkomroep.nl uitgezonden en is ook op YouTube te vinden.

Zie voor links: www.immanuelkerkveldhoven.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden