Zo'n 1950 gildebroeders en - zusters krijgen van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland een hart onder de riem gestoken. FOTO: BvSKK.
Zo'n 1950 gildebroeders en - zusters krijgen van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland een hart onder de riem gestoken. FOTO: BvSKK. (Foto: )

Hartjesactie gildebroeders en -zusters

Zo'n 1.950 gildebroeders en –zusters van de gilden in Kring Kempenland krijgen binnenkort allemaal een rood hartje om hen ‘een hart onder de riem te steken’. Het hartje is een symbool voor de onderlinge verbondenheid en de strijd tegen het Corona-virus. Het is een initiatief van 3 jonge vendeliers uit het oosten van het land.

VELDHOVEN - Dit initiatief is van harte omarmd door het bestuur van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland. Voorzitter Roeland van Hooff: “In deze bijzondere tijd waarin we elkaar niet of nauwelijks zien en er in gildeverband geen bijeenkomsten, wedstrijden of gildedagen kunnen worden gehouden, is dit onze manier om onze betrokkenheid met elkaar te laten zien. Ik ben er best wel trots op dat er – met in achtneming van alle voorschriften - toch manieren zijn gevonden om die speciale verbondenheid met elkaar tot uitdrukking te brengen. Ik denk hierbij aan de vendelhuldes die zijn gebracht bij verzorgingshuizen en de stijlvolle manier waarop met veel respect en waardigheid een laatste groet kon worden gebracht aan een overleden gildebroeder. Het laat zó mooi zien dat broederschap bij een gilde iets héél anders is dan het lidmaatschap van een willekeurige andere vereniging.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden