De kunstwerken van Frank van den Wittenboer, vormen de basis voor het HUME® logo. FOTO: Mentech Innovation.
De kunstwerken van Frank van den Wittenboer, vormen de basis voor het HUME® logo. FOTO: Mentech Innovation. (Foto: )

Kunstenaar Atelier Severinus ontwerpt commercieel logo

De kunstwerken van Frank, Kevin, Laura en hun collega’s bewonderen? Neem dan een kijkje bij Atelier Severinus in Veldhoven. De kunstenaars werken met verschillende materialen en technieken en de werken zijn te huur en te koop:

www.severinus.nl/locaties/detail/atelier.

Zien?

Van de redactie.

'Momenteel maak ik ook veel digitale animaties'

Een logo ontwerpen voor de HUME®... Dàt is de vraag geweest van Mentech Innovation aan 10 kunstenaars van Atelier Severinus. Het atelier is een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. De 10 hebben de uitdaging aangenomen. Met een korte briefing en een aantal kernwoorden als achtergrond informatie, hebben ze hun creativiteit de vrije loop gelaten...

VELDHOVEN - In 2016 ontstaat het idee voor de HUME®, een digitaal systeem om spanning, emoties en pijn vroegtijdig te herkennen. Vanaf de ideefase is Severinus al betrokken bij de ontwikkeling hiervan. Met de HUME® krijgen mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag weer een stem. Want als je niet kunt aangeven hoe je je voelt, maar een digitaal systeem dit aan je omgeving kan laten zien, wordt je beter begrepen en vergroot dit de kwaliteit van leven en geluk.
De kunstenaars krijgen volledige artistieke vrijheid en dit zorgt voor een hele diverse vormgeving. Zo creëert Kevin van Wijnsberge het kunstwerk genaamd ‘Eiland van woede, frustratie en verdriet’, waarin het onbegrepen gevoel naar voren komt en tot leven wordt gebracht. Laura Spruijt vertaalt de HUME® weer op een hele andere wijze en ontwerpt het kleurrijke ‘Emotie Vertelbord’

2 harten

De kunstwerken van Frank van den Wittenboer, vormen de basis voor het HUME® logo. Zijn creaties zijn ontstaan in de Zilstermolen in Veldhoven, bij Atelier Severinus. In het kunstwerk staat communicatie centraal en dat is uitgebeeld door 2 harten die met elkaar in verbinding staan. "Ik werk graag met verschillende materialen en technieken, ik begon met een schets en eindigde met een digitaal kunstwerk. Momenteel maak ik ook veel digitale animaties. Een doek kun je niet veranderen, maar in een animatie kan ik al mijn fantasie kwijt."
Frank is trots dat zijn kunstwerk het boegbeeld is geworden van de HUME® en tot zijn grote vreugde ook staat afgebeeld op de bedrijfsauto van Mentech Innovation.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden