Henk van Rooij en echtgenote genieten van de muzikale felicitaties van Sub Umbra. FOTO: Sub Umbra.
Henk van Rooij en echtgenote genieten van de muzikale felicitaties van Sub Umbra. FOTO: Sub Umbra. (Foto: )

Sub Umbra als altijd weer 'verfrissend' muzikaal

Sub Umbra brengt in deze Corona-tijd een alternatieve serenade aan haar lid Henk van Rooij vanwege zijn koninklijke onderscheiding. Om hem te feliciteren bracht Sub Umbra hem een serenade, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

VELDHOVEN - Met de bekende marsen die ooit door Van Rooij zelf gedirigeerd werden, trok het gezelschap de Willemstraat binnen. Niet met het orkest maar zoals op deze Lintjesdag-op-afstand past, met de Sub Umbra aanhanger en luidsprekers. Daar klonken Arosa, De Veteranen Mars en Jubilissimo. De trombonisten uit het orkest brachten een muzikale hulde en speelden een medley van bekende Egerländer melodieën, natuurlijk een speciaal arrangement van het Wilhelmus en een eigen gemaakte tekst die eindigde met ginne knuffel, gin hand en ook ginne dikke zoen, daar zul je het mee moeten doen'.
Van Rooij is reeds ruim 60 jaar lid van harmonie Sub Umbra Meerveldhoven, blaast zijn partijtje nog stevig mee op trombone, heeft zitting in de muziekcommissie, beheert de bibliotheek en zorgt dat alle muzikanten tijdig hun muziekstuk op de lessenaar hebben liggen bij repetities. Jarenlang heeft hij de slagwerkgroep bijgestaan en was hij een zeer gewaardeerd lid van Die Obergänder Kapelle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden