Recente aanwinst Collectie Veldhoven: werk uit 1941 van Jan Heesters - de weefkamer in Meerveldhoven. FOTO: L-Mount Media.
Recente aanwinst Collectie Veldhoven: werk uit 1941 van Jan Heesters - de weefkamer in Meerveldhoven. FOTO: L-Mount Media. (Foto: Melvin van Liebergen L-Mount med)

Museum zoekt objecten voor collectie Veldhoven

Door de crisis zijn veel mensen thuis en worden veel zolders en schuurtjes opgeruimd. Wellicht liggen daar nog voorwerpen die de moeite waard zijn om te bewaren, omdat ze een raakvlak hebben met de geschiedenis van Veldhoven; ze kunnen een plaats krijgen in de collectie van het museum van Veldhoven. Het kan gaan om het reclamebord van een Veldhovens café, een plaatsnaambord (bijvoorbeeld Zeelst, Veldhoven-Dorp d’Ekker of Oerle), de hoed van een bekende Veldhovenaar of een schilderij met een verhaal.

VELDHOVEN - Museum ’t Oude Slot is bezig met het actief verzamelen en bouwen aan de collectie Veldhoven. In 2021 wordt dit ook getoond in een expositie op weg naar 100 jaar Veldhoven.
Wie denkt een interessant item te hebben kan met het verhaal achter het voorwerp en bij voorkeur een foto, contact opnemen via e-mailadres

collectieveldhoven@museumoudeslot.nl

Later dit jaar is er een collectie-Veldhovendag waarop voorwerpen kunnen worden ingeleverd bij het museum. Een kijkje nemen bij de objecten die het museum al in de collectie heeft kan op website

www.brabantserfgoed.nl.

Hier wordt de museumcollectie op dit moment digitaal zichtbaar gemaakt. Voortdurend worden er nieuwe items toegevoegd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden