Als opkikkertje, krijgt Kim Luijf een fraai boeket bloemen van Moniek van den Wildenberg van Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle.
Als opkikkertje, krijgt Kim Luijf een fraai boeket bloemen van Moniek van den Wildenberg van Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle. (Foto: ad)

Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle bezorgt een opkikkertje


Kent u iemand in Oerle die een opkikkertje kan gebruiken? Laat het de Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle weten via onderstaand e-mailadres.

oerle@nieuwelevenskracht.nl

Laat het weten!

Van de redactie.

Een bloemetje voor wie ziek is of anderszins uit de running

Ook Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle heeft de werkzaamheden aan moeten passen aan de maatregelen omtrent het Corona-virus. Dit betekent onder andere dat er geen ziekenbezoeken aan diegenen die dat hard nodig hebben, afgelegd kunnen worden. Maar de stichting zou haar eigen naam niet waarmaken, als ze daarop niet iets heeft bedacht!

VELDHOVEN - De crisismaatregelen zijn noodzakelijk, maar maken het 'nieuwe normaal' nog niet altijd makkelijk. Maar de Stichting Nieuwe Levenskracht weet hoe ook die laatste hobbel te nemen. Zo wordt aan iedereen waarvan gedacht wordt dat die wel een opkikkertje kunnen gebruiken, een kaartje bezorgd. Deze kaartjes heeft de stichting gekregen van onder meer zorgboerderij 'D'n Oerse Have' en pergamanokaartjes uit een nalatenschap van een oud- docent in deze techniek.

Bloemetje op afstand

Daarnaast verzorgt de Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle sinds afgelopen week bij mensen die ziek of anderszins langer uit de running zijn, een bloemetje op afstand. Hiervoor wordt dan vooraf telefonisch een afspraak gemaakt. Vervolgens wordt het bloemetje op datum en tijd van de gemaakte afspraak voor de huisdeur gelegd. Dan is het alleen nog een kwestie van aan te bellen, te wachten op wie de voordeur opendoet om meteen de 1,5 meter 'social distance' in acht te nemen en een kort praatje op die afstand te maken.

Zie de foto bij dit artikel ter illustratie: Kim Luijf die op gepaste afstand een fraai boeket bloemen tegemoet ziet van Moniek van den Wildenberg van Stichting Nieuwe Levenskracht.

Voor jong en oud

Stichting Nieuwe Levenskracht Oerle is er voor jong en oud. Ook in deze crisistijd. Sterker nog: zéker in deze crisistijd! Goed voor elkaar zorgen... Omkijken naar elkaar... Het is ècht de allerbeste manier om als dorp samen de ongekende hektiek en onzekerheid van deze uitzonderlijke crisis met nieuwe levenskracht tegemoet te treden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden