De Voedselbank in Veldhoven kampt met lege schappen.
De Voedselbank in Veldhoven kampt met lege schappen. (Foto: )

Voedselbank Veldhovenzoekt een steuntje in de rug

In principe koopt de voedselbank geen voedsel, maar nood breekt wet! In deze bijzondere omstandigheden zijn we dan ook heel blij met financiële giften, groot of klein, maakt niet uit. Alle beetjes helpen! Uw donatie is welkom op de NL34RABO0160778980 tnv Stichting Voedselbank Veldhoven.

Alle beetjes helpen

Van de redactie

'Voor sommigen wordt het nog moeilijker om rond te komen'

Iedereen heeft op een of andere manier te maken met de Coronacrisis. Is het niet direct door ziekte dan wel door maatregelen van de regering. Dat geldt ook voor Voedselbank Veldhoven. De Voedselbank doet een beroep op mensen die levensmiddelen beschikbaar willen stellen.

VELDHOVEN - Bij de supermarkten kan de voedselbank momenteel (mede door het hamsteren) geen overschotten ophalen. Voor de cliënten van de voedselbank hakt dat er flink in. In Nederland proberen 170 voedselbanken de gevolgen van alle beperkingen voor haar cliënten zo klein mogelijk te houden.

"Onze levensmiddelenvoorraad slinkt zienderogen.Door de omgangsvormen die we allen in acht moeten nemen zoals 1,5 meter afstand, niet onnodig het huis uit, kunnen we geen inzamelingen in de supermarkten op touw zetten. Dat betekent dat het wekelijkse voedselpakket als steuntje in de rug voor onze cliënten minimaal is. Het wordt voor hen nog moeilijker om rond te komen."

Gelukkig kan Voedselbank Veldhoven over veel ruimte beschikken. In het gebouw aan de Sterrenlaan heeft het elke donderdag de beschikking over de kantine waar gezinnen veilig en worden ontvangen. "Een aantal van onze cliënten mag niet meer naar de voedselbank komen, omdat ze zelf tot een risicogroep behoren. Sinds vorige week worden de voedselpakket7ten bij hen thuisbezorgd. Onze groep vrijwilligers is groot genoeg en veel Veldhovenaren hebben zich aangemeld om ons in geval van nood te komen helpen.Maar onze voedselvoorraad wordt een probleem. Zou u, met ons, willen helpen om de mensen die het niet breed hebben een steuntje in de rug te geven? Heeft u thuis verpakt voedsel, waarvan de houdbaarheidsdatum niet verstreken is, dat u aan de voedselbank wilt geven? Elke donderdagochtend tussen 08.30 en 12.00 uur nemen we dat graag in ontvangst op Sterrenlaan 15, gebouw De Parasol. Ook bij de voordeur van Kerkweg 37 staat een kratje waar u de spullen in kunt doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden