Roy van Heugten over het nieuwe platform: "Je ziet in deze tijd ook dat de lokale ondernemers een enorme veerkracht hebben."
Roy van Heugten over het nieuwe platform: "Je ziet in deze tijd ook dat de lokale ondernemers een enorme veerkracht hebben." (Foto: )

Trots op Veldhoven denkt mee

Een platform voor nieuwe ideeën en initiatieven

Van de redactie

De coronacrisis hakt er overal flink in. Niet in de laatste plaats bij mensen die persoonlijk te maken hebben met de soms ernstige gevolgen die het virus kan veroorzaken. In de ziekenhuizen en zorgcentra worden momenteel alle zeilen bijgezet. Verder is het openbare leven grotendeels tot stilstand gekomen. Evenementen zijn afgelast, sportwedstrijden vinden geen doorgang meer, en theaters zijn op slot. Ook voor ondernemers zijn het pittige tijden. Om lokale ondernemers een handje te helpen zijn Thomas van Broekhoven en Roy van Heugten een nieuw initiatief gestart op de website Trots op Veldhoven.

VELDHOVEN - Roy van Heugten: “Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers. Toch zie je in deze tijd ook dat de lokale ondernemers een enorme veerkracht hebben. Neem nu bijvoorbeeld restaurants. Allerlei initiatieven zijn er inmiddels om bijvoorbeeld aan huis te bezorgen van maaltijden. Maar nog niet iedereen is hiervan op de hoogte. Het doel van de website is om een impuls te geven aan de bekendheid hiervan. Zoals bijvoorbeeld een Veldhovens bedrijf dat online hulp biedt bij het maken van een cv, of een studio die online yogalessen aanbiedt. Wij proberen de zaak op een rij te zetten, handig en overzichtelijk, zodat je in één oogopslag kan zien wat voor nieuwe ideeën en initiatieven de Veldhovense ondernemers hebben ontplooid, met extra aanvullende informatie. Het gaat dus niet om de shoarmatent om de hoek die toch al aan thuisbezorging deed."

Van Heugten benadrukt dat het platform louter is bedoeld om ondernemers een steuntje in de rug te bieden. “Zelf verdienen we er niets aan, dat hoeft ook niet. Door gebruik te maken van deze diensten steun je niet alleen nu, maar ook in de toekomst, aangezien jouw favoriete restaurant of winkel hierdoor straks weer open kan. Het bestaansrecht van de lokale ondernemer is voor een groot deel afhankelijk van bestedingen door inwoners. Deze bedrijven zijn de motor van de lokale economie en onmisbaar als werkgever, sponsor van verenigingen, het organiseren van evenementen" zegt Van Heugten. Inmiddels hebben Van Broekhoven en Van Heugten al behoorlijk wat positieve reacties ontvangen. " Voor meer informatie:

trotsopveldhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden