Chefs Tommy Luijten (links) en chef Ralph van Kroonenburg (rechts) met organisator Bertie Klaassen in het midden.
Chefs Tommy Luijten (links) en chef Ralph van Kroonenburg (rechts) met organisator Bertie Klaassen in het midden. (Foto: )

Witte goud ook thuis bezorgd

Een mega domper. Zo betitelt de organisatie van Asperges op de Velden het niet doorgaan van het evenement, dat op 15 mei stond gepland, vanwege de Corona-crisis. Er is een alternatief gevonden. Vanaf vandaag kunnen Veldhovenaren een aspergepakket bestellen, dat aan de deur wordt afgeleverd.

VELDHOVEN - De ingrediënten van het pakket worden geleverd door lokale ondernemers, waarvan het gros uit Veldhoven afkomstig is. Zo komen de asperges van aspergekwekerij John Kelders, zorgt keurslager Antonis voor de ham, levert Groente & Fruit Citycentrum verse peterselie, en biedt Jaimy’s Catering aanvullende producten zoals aspergesoep. De receptuur, asperges op Brabantse wijze, is van chefs Tommy Luijten en Ralph van Kroonenburg.

Organisator van Asperges op de Velden Bertie Klaassen heeft al veel reacties ontvangen op het initiatief. “We hebben al flink wat bestellingen binnen. Ook buiten Veldhoven. Voor de lokale ondernemers een mooie steun in de rug. En voor de mensen thuis een prima kans om lekker te geniete van het witte goud. We hebben alles voorbereid, zo zijn de asperges al geschild, en moeten ze alleen nog worden gekookt."

Asperges op de Velden zou in Veldhoven voor de tweede keer worden gehouden in een pop-up restaurant.op het het terrein van aspergekweker John Kelders. Klaassen hoopt in september een doorstart te geven aan het evenement. "Hoe en met wat voor producten moeten we nog bekijken."

aspergesopdevelden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden