De dierenambulance biedt de stichting Poezenbende alleen maar voordelen. FOTO: Bert Jansen.
De dierenambulance biedt de stichting Poezenbende alleen maar voordelen. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'We zijn er trots op dat het gelukt is'

De ambulance biedt de stichting alleen maar voordelen

Hannie Bettgens.

“Echt heel gaaf dat stichting Poezenbende nu een eigen ambulance heeft.” Nathalie Franken kan haar geluk niet op dat ze nu gepast vervoer heeft voor de katjes in de opvang.

VELDHOVEN - Stichting Poezenbende heeft een tijd geleden bij stichting Dierenlot een aanvraag gedaan voor een dierenambulance. “Deze hebben we woensdag 19 februari op mogen halen. We zijn er trots op dat het gelukt is.”

Kosten

Geruime tijd heeft Poezenbende zich afgevraagd of een dierenambulance iets voor de stichting zou kunnen zijn. “We hebben diverse gesprekken gevoerd, informatie ingewonnen, zoals de kosten die erbij komen kijken. Want deze dierenambulance moet ook verzekerd worden en wegenbelasting betalen. Na alle voors en tegens tegen elkaar te hebben afgewogen, hebben we de stap gedaan en de dierenambulance aangevraagd.”
De dierenambulance biedt de stichting alleen maar voordelen. “We deden alles met de privéauto. Deze zat volgestouwd met van alles voor de katjes, zoals kooien en dwangkooien. We hebben daar nooit een probleem van gemaakt, maar het is wel een heel gedoe om met je eigen auto. Zwerfkatjes die we moeten gaan vangen zijn vaak bang. Dan laten ze ook wel eens iets lopen. Dat is ten eerste niet hygiënisch. Ten 2e geeft dat een enorme stank in de auto die er niet zomaar uitgaat.”

Stuk gemakkelijker

Met de komst van de ambulance is het vervoer ook diervriendelijker geworden. “De ambulance is makkelijk schoon te houden. Bovendien hoef ik niet meer zoveel met kooien te slepen. Een ritje naar de dierenarts is nu een stuk gemakkelijker.”
Ook bij een melding kan accurater worden gereageerd. “Mijn privéauto is het enige vervoer en niet altijd beschikbaar. Nu pak ik de dierenambulance en kan na een melding meteen weg. Is ook een stuk professioneler dat je als stichting met een dierenambulance voor komt rijden.”
De ambulance mag voor allerlei zaken worden gebruikt die de stichting nodig heeft. “Regelmatig mogen we ergens voer ophalen of andere benodigdheden. Voorheen moesten we de privéauto ombouwen, alle kooien eruit, spullen ophalen en auto weer vol zetten met kooien voor als we een oproep kregen.”

Herkennen

De stichting Poezenbende staat er positief voor, qua financiën. “We hebben donateurs waarop we mogen rekenen. Maar extra geld blijft nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De kosten van de dierenarts komen op zo'n 1500,00 euro per kwartaal. Eveneens een grote kostenpost zijn de nodige medicijnen en grit.”
De dierenambulance rijdt al rond. "Naam en telefoonnummer staan groot op de ambulance. Zo vergroten we onze bereikbaarheid en kunnen we meer katjes opvangen.”
Volg Poezenbende op Facebook of via www.stichtingpoezenbende.nl T. (06) 27.407.553.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden