Samen wandelen, zolang als het nog kan en conform de richtlijnen, is goed tegen de eenzaamheid. FOTO: PixaBay.
Samen wandelen, zolang als het nog kan en conform de richtlijnen, is goed tegen de eenzaamheid. FOTO: PixaBay. (Foto: )

KBO Meerveldhoven/D’Ekker biedt hulp

Staat u
ook klaar
om
te helpen?

Van de redactie

Het Corona-virus ontneemt tal van senioren – deelnemers én vrijwilligers – een belangrijk deel van hun dagelijkse vrijetijdsbesteding: gezelligheidsbijeenkomsten, sportieve activiteiten, voorlichtingsbijeenkomsten, vrijwilligerstrainingen, jubilea, ledenvergaderingen, enzovoorts.

VELDHOVEN - Naarmate het virus verder om zich heen grijpt, nemen de onrust, de druk op de zorginfrastructuur en de noodzaak van verdergaande maatregelen toe. Zo roept het kabinet nu ook op om bezoeken aan ouderen en personen met een verminderde weerstand zoveel mogelijk te beperken en worden zij geadviseerd het openbaar vervoer te mijden. Een en ander betekent dat kwetsbare ouderen de komende tijd verstoken zullen zijn van sociale contacten.

Inventarisatie

KBO Meerveldhoven/D’Ekker inventariseert op welke wijze kwetsbare ouderen in het gebied Meerveldhoven en D’Ekker, zo goed mogelijk geïnformeerd en bijgestaan kunnen worden in deze tijd van crisis. Met een boodschappenservice, noodzakelijk vervoer naar arts of ziekenhuis, medicijnen afhalen bij apotheek, belcirkels, etc.

Extra aandacht

Verder klinkt vanuit KBO Meerveldhoven/D’Ekker de oproep onder de leden om elkaar extra aandacht te geven. Denk hierbij om te helpen met een boodschapje te doen voor elkaar, medicijnen op te halen of elkaar te bellen om zo toch het noodzakelijke contact te blijven behouden en elkaar te informeren over het reilen en zeilen in deze moeilijke tijden.

Ondersteunen

KBO Meerveldhoven/D'Ekker wil tenslotte weten of er onder de KBO-leden ook vrijwilligers zijn die graag een handje willen en kunnen toesteken om hun kwetsbare medemens te ondersteunen. Dit gaat overigens - op verzoek van de gemeente Veldhoven - via Cordaad Veldhovenvoorelkaar. Cordaad contacteert dan - afhankelijke van de vraag, de mensen die zich hebben opgegeven als vrijwilliger. Zodat er ook niet door heel Veldhoven behoeft te worden gereden, maar dicht in hun wijk of straat blijft. Deze service is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, bereikbaar via telefoonnummer (040) -253.67.89.

Meedoen?

Wie als vrijwilliger en lid van KBO Meerveldhoven/D'Ekker en als vrijwilliger klaar wil staan om een concrete bijdrage te leveren, die wordt verzocht dit aan Lia Jansen te laten weten. Stuur een e-mail, met naam en adres, alsook telefoonnummer, naar onderstaand e-mailadres:

Nliajansen6@upcmail.nl

Directe hulp nodig? Bel dan:

Lia Jansen: M. (06) 16.663.068.;

Pieter Hermsen: M. (06) 30.933.1591.

Corrie Bakkers: M. (06) 12.510.023.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden