De nieuwe huurwoningen in plan-Huijsackers. FOTO: 'thuis.
De nieuwe huurwoningen in plan-Huijsackers. FOTO: 'thuis. (Foto: )

Ook de lokale woningcorporaties nemen hun verantwoordelijkheid

In de 21 gemeenten van Metropoolregio Eindhoven zijn 13 woningcorporaties werkzaam: Bergopwaarts, Compaen, Goed Wonen Gemert, Helpt Elkander, Trudo, ‘thuis, Volksbelang, woCom, Woningbelang, Woonbedrijf, Wooninc., Woonpartners en De Zaligheden.

MRE-Woningcorporaties

Van de redactie.

Verzoek aan de bewoners alleen te bellen bij spoed

In heel Nederland zijn maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de woningcorporaties in de gemeenten binnen Metropoolregio Eindhoven (MRE) nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Zij nemen maatregelen om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden.

VELDHOVEN - De 13 woningcorporaties in de MRE bezitten ruim 100.000 woningen en bieden 250.000 inwoners met een kleinere beurs of met een zorg- en begeleidingsvraag een betaalbaar thuis.

Telefonisch en e-mail

Die positie brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Hun basisdienstverlening gaat door, maar op een andere manier, die gevolgen heeft voor de huurder.
Kantoorbezoek wordt tot een minimum beperkt. Dat betekent dat de deuren van hun kantoren gesloten zijn voor bezoekers zonder afspraak; de corporaties handelen bewonersvragen zoveel mogelijk telefonisch en per mail af.
Daarbij doen de woningcorporaties een verzoek aan de bewoners alleen te bellen als het spoed heeft. Ze vragen hen om begrip dat sommige werkzaamheden langer duren dan normaal.

Alleen spoedreparaties

Zo worden voorlopig alleen de spoedreparaties uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld gas- en waterlekkages, brand en liftstoringen. Hiervoor is elke woningcorporatie 7 dagen in de week 24 uur per dag bereikbaar. “Voorwaarde is wel dat geen van de bewoners hoest, verkouden is of koorts heeft”, aldus een woordvoerder van de gezamenlijke woningcorporaties.
“Daarnaast vragen we aan de bewoner ruimte voor de vakman om de werkzaamheden uit te voeren. Blijf op afstand. Bij voorkeur in een andere kamer.”
De veranderingen in de standaard verhuurprocessen gaat ook de nieuwe huurder merken. Deze kan de woning pas bezichtigen als de oude bewoner al vertrokken is.

Zie de website

Huurders met vragen over deze nieuwe werkwijze van de MRE-woningcorporaties, vinden meer informatie op de website van hun lokale woningcorporatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden