"Toen wij hoorden dat in Spanje de noodtoestand uitgeroepen was, wisten we het eigenlijk al. Daar gaat onze vakantie!" FOTO: Henk Hendrikx.
"Toen wij hoorden dat in Spanje de noodtoestand uitgeroepen was, wisten we het eigenlijk al. Daar gaat onze vakantie!" FOTO: Henk Hendrikx. (Foto: )

'Jammer, maar het is niet anders!'

'Op dit moment
is Spanje na Italië het hardst getroffen'

Van de redactie.

"Jammer, maar helaas!" Dat is de stoïcijnse reactie van Guy Walraven uit Meerhoven. Hij en zijn partner kunnen als gevolg van de Corona-pandemie niet op vakantie naar Gran Canaria, Spanje.

MEERHOVEN - "Het heeft geen enkel nut er moeilijk over te doen. Komende zaterdag 28 maart zou ik met mijn partner naar Gran Canaria vliegen. Nou, dat gaat dus niet door. Jammer, het is niet anders!"

Noodtoestand

Guy Walraven vervolgt: "Ik had ook niet anders verwacht. In Spanje is 2 weken geleden al de noodtoestand uitgeroepen. Op dit moment is het land nummer 2 na Italië, dat het hardst door het Corona-virus is getroffen. Het aantal doden en geïnfecteerden daar is vooralsnog vele, vele malen groter dan hier. "
"Toen wij hoorden dat in Spanje de noodtoestand uitgeroepen was, wisten we het eigenlijk al. Daar gaat onze vakantie! En eind vorige week kregen we van Transavia een e-mailbericht dat met ingang van maandag 23 alle vluchten tot en met zondag 5 april geannuleerd zijn. Wel gaat Transavia door met het repatriëren van Nederlanders die zijn gestrand in het buitenland. Daarvoor gebruiken ze dan de geannuleerde vluchten. Toen wisten we het dus zeker. Jammer, maar wij vinden het helpen van mensen die in een of ander land vastzitten om thuis te komen, veel belangrijker dan onze vakantie!"

Vriendin

"Of we weten hoe de situatie nu op Gran Canaria is? Jazeker, we hebben regelmatig contact met verschillende Spaanse vrienden daar. Een van hen is een hele goede vriendin die onlangs getrouwd is. Ze werkt er voor een hotelketen. Ze stuurde een sms-berichtje en schreef: 'Het is hier echt helemaal stil. Niemand op straat. Alleen voor boodschappen, de hond uitlaten of bezoek aan arts, mag je het huis verlaten. Dan moet je wel een papiertje bij je hebben. Ben je zonder geldige reden op straat of onderweg, dan kan je een boete krijgen van 135 euro. Het is net alsof de Derde Wereldoorlog is uitgebroken!' En: 'Van onze hotels zijn er hier nu 3 gesloten, nummer 4 volgt deze week en de 5e de week daarna.' Als je dat leest, dan weet je dus dat het ècht ernstig is."

Thuisvakantie

En wat nu? Walraven: "We houden gewoon thuis vakantie. Er is in huis genoeg te doen nog. Rommelen in de tuin... De vensters wassen... Weer eens lekker lang uitslapen, want dat is er de laatste tijd niet van gekomen. Ik heb ook nog een stapel aan e-boeken, die ik anders mee op vakantie genomen zou hebben. "
"Ook moet ik er nog voor zorgen dat ik van vliegtuigmaatschappij Transavia het geld van de tickets die geannuleerd zijn, terug krijg. Dat zal waarschijnlijk in de vorm van een tegoedbon zijn. Later in het jaar - tenminste als het dan mogelijk is - gaan we opnieuw op vakantie. Het tijdstip maakt niet uit, want weet je, op Gran Canaria schijnt de zon iedere dag."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden