Afgelopen week is een speciale Corona-hulpactie opgestart. FOTO: Jurgen van Hoof.
Afgelopen week is een speciale Corona-hulpactie opgestart. FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Alle kleine beetjes hulp zijn waardevol

'Pas
goed
op
elkaar!'

Mireille Camps.

Het Corona-virus houdt onverbiddelijk huis in grote delen van de wereld. Aanvankelijk een ‘ver van mijn bed-show’, maar inmiddels ook een nieuwe realiteit voor de Veldhovense samenleving. Het Gemeentelijke Beleidsteam Veldhoven (GBT) overlegt dagelijks, onder voorzitterschap van burgemeester Marcel Delhez. Dit GBT monitort wat er in de Veldhovense gemeenschap leeft en welke acties nodig zijn.

VELDHOVEN - Doordat de maatregelen ten gevolge van de Corona-crisis soms per dag veranderen - de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en GGD zijn leidend - laat burgemeester Delhez weten vooralsnog niet in te kunnen gaan op de vragen over de – financiële - gevolgen en hulp op lange termijn voor bijvoorbeeld getroffen ZZP’ers, MKB-ondernemers of bedrijven in Veldhoven. “Om daarop zicht te krijgen, staan we nog teveel aan het begin. Het Rijk werkt deze maatregelen momenteel uit. Dat wachten wij af”, laat de gemeente weten.

Corona-hulpactie

Wél is afgelopen week een speciale Corona-hulpactie opgestart om mensen de gelegenheid te geven hulp aan te bieden of te vragen. Het gezamenlijk koppelingsplatform Veldhoven voor Elkaar bestaat al geruime tijd, maar kan juist nú extra van dienst zijn. Door de 'sociale onthouding', kan eenzaamheid de kop opsteken. Of misschien heeft iemand een vraag omdat hij zelf geen boodschappen kan doen of omdat hij niet alleen naar de dokter kan. In het Gemeentenieuws van afgelopen week in deze krant, kon hierover al de nodige informatie gevonden worden. Maar het kan niet vaak genoeg herhaald worden: vraag hulp of stel uw vraag als het nodig is!

Ondersteuning

Wethouder Mariënne van Dongen, portefeuillehouder zorg, legt uit hoe de Corona hulpactie werkt: “Veel Veldhovenaren zetten zich graag in voor andere inwoners, die tijdens deze Corona-crisis extra hulp nodig hebben. Hartverwarmend! Om het aanbod en de vraag naar vrijwilligers te kunnen stroomlijnen, is Cordaad gevraagd deze taak op zich te nemen via het Vrijwilligersbureau en de website www.veldhovenvoorelkaar.nl. De Ouderenbonden, de Zonnebloem, SWOVE en andere welzijnsorganisaties bieden elk op hun eigen manier ondersteuning, maar het is fijn dat we het aanbod nu goed op elkaar kunnen afstemmen. Ook andere burgerinitiatieven kunnen aansluiten bij of afstemmen met het vrijwilligersbureau. Graag vraag ik iedereen om naar elkaar om te blijven zien; naar de ouderen, naar de kinderen en de psychisch kwetsbaren die juist nu onze zorg en aandacht extra hard nodig hebben. Pas goed op elkaar!”

Hulp nodig?

Hulp nodig door de Corona-maatregelen? Of hulp bieden? Dat kan iedere ochtend op maandag tot en met vrijdag via Cordaad, T. (040) 253.67.89. Of aanmelden via:

www.veldhovenvoorelkaar.nl/aanmelden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden