Het beplakte vensterraam van het Swovekantoor: Bedankt! Vrijwilligers, bedankt!
Het beplakte vensterraam van het Swovekantoor: Bedankt! Vrijwilligers, bedankt! (Foto: )

SWOVE blijft gewoon 'warme' maaltijden bezorgen

SWOVE is de komende periode van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via T. (040) 254.00.66. Van 09.00 tot 13.00 uur.
Voor meer informatie over ondersteuning door SWOVE, zie de website: www.swove.nl

Contact

Poul de Gier.

De waarde van vrijwilligers wordt weer goed duidelijk

Ondanks de grote en ingrijpende problemen die het Corona-virus veroorzaakt, blijft SWOVE in Veldhoven er voor zorgen dat kwetsbare ouderen op tijd hun 'warme' maaltijd krijgen. Veel bereidwillige vrijwilligers zetten zich daarvoor in.

VELDHOVEN - Al sinds 1977 verzorgt Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) maaltijden bij die ouderen, die vanwege hun leeftijd en hun ongemakken moeilijk nog hun eigen maaltijd kunnen verzorgen. Vooralsnog brengt zelfs de Corona-pandemie daar nu nog geen verandering in. Daar zorgt een legertje enthousiaste en betrokken vrijwilligers wel voor.

Eetpunt of thuis

De maatlijdverzorging gebeurt gewoonlijk op 2 manieren. Er worden maaltijden gebracht naar eetpunten in gemeenschapshuizen, waar ouderen dan samen met medewerking van gastvrouwen en -heren gezellig kunnen eten. Bij hen die niet naar zo'n eetpunt gaan, bezorgen de vrijwilligers de maaltijden aan huis.

Aanmelden

Door de beperkingen die het landelijk beleid in verband met de bestrijding van het Corona-virus voorschrijft, heeft SWOVE besloten om met het verstrekken van maaltijden op de eetpunten te stoppen. Daarvoor in de plaats hebben de deelnemers daarvan zich kunnen melden om een maaltijd thuis bezorgd te krijgen. Daarvoor hebben zich inmiddels heel wat ouderen ingeschreven.

Oproep

Het gevolg van deze verandering in de werkwijze, is wel dat de vrijwilligers, die de maaltijden per eigen auto bezorgen, veel meer adressen moeten bedienen dan tot nu toe het geval is geweest. Gelukkig hebben zich na een oproep nieuwe enthousiaste vrijwilligers gemeld, die de al aanwezige rijders ontlasten.

Bedankt

SWOVE is vanzelfsprekend erg blij, dat dankzij de medewerking van haar vrijwilligers de komende tijd toch de daarvoor in aanmerking komende ouderen aan een 'warme' middagmaaltijd kan helpen. Tevens mag weer eens te meer duidelijk zijn, hoe belangrijk vrijwilligers eigenlijk zijn voor een vitale en betrokken samenleving. Op een van de vensterramen van het kantoor aan de Burg. Van Hoofflan zijn daarom dan ook enkele woorden van welgemeende dank geplaatst: 'Bedankt! Maaltijdrijders, bedankt!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden