Oplevering huurhuizen nieuwbouwplan Huisackers. FOTO: 'thuis.
Oplevering huurhuizen nieuwbouwplan Huisackers. FOTO: 'thuis. (Foto: )

Bewoners blij met hun nieuwe woning

De eerste nieuwe huurders van 22 Nul Op de Meter woningen in nieuwbouwplan Huijsakkers hebben de sleutel gekregen. En ze zijn er blij mee.

VELDHOVEN - Het zijn de eerste Nul Op de Meter woningen van woningverhuurder ’thuis in Veldhoven. Ze zijn onderdeel van de nieuwe wijk Zilverackers. ’thuis heeft deze woningen gekocht van de ontwikkelaar Floreffe B.V. De woningen hebben een kale huurprijs van 615,00 euro. Dit betekent dat huurders, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag kunnen aanvragen.

De woningen zijn Nul Op de Meter (NOM). Dat wil zeggen, ze zijn energieneutraal en dat betekent dat ze met zonnepanelen genoeg energie opwekken voor dagelijks gebruik. In een NOM-woning staat de energiemeter aan het eind van het jaar in principe op dezelfde stand als aan het begin van het jaar.

Ruud van Splunder, gebiedsregisseur bij ’thuis vertelt: “We zijn blij dat we met deze woningen bijdragen aan een schoner milieu maar ook aan de grote behoefte aan betaalbare woningen. De nood is nog steeds hoog, dat zien we aan het aantal reacties.”

Voor de woningen was veel interesse. Op de woningen reageerden maar liefst zo’n 1.500 woningzoekenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden