Arriva (Oost- en West-Brabant) en Hermes (Zuidoost-Brabant) rijden volgens een aangepaste dienstregeling.  FOTO: Hermes.
Arriva (Oost- en West-Brabant) en Hermes (Zuidoost-Brabant) rijden volgens een aangepaste dienstregeling. FOTO: Hermes. (Foto: Hermes)

Busdienstregelingen in Brabant aangepast

Vanaf donderdag 19 maart rijden de vervoerders Arriva (Oost- en West-Brabant) en Hermes (Zuidoost-Brabant) volgens een aangepaste dienstregeling.

VELDHOVEN - De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat alle belangrijke bestemmingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven, zodat daar waar het nodig is de bussen rijden.

Maatregelen vanwege de Corona-crisis leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Door de dienstregeling aan te passen en de frequentie van het aantal bussen te verlagen wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft een basisvoorziening aan ov beschikbaar.

Mocht blijken dat er zich op bepaalde plekken onverhoopt problemen voordoen doordat bijvoorbeeld buurtbusverenigingen niet meer rijden, is de vervoerders gevraagd daarop een inspanning te doen.

Uit veiligheid voor reizigers en chauffeurs is het verzoek om via de achterdeur in te stappen en daar in te checken. Achterin instappen betekent dat je geen los kaartje kunt kopen bij de buschauffeur, reis daarom met de ov-chipkaart.

Meer info:

bravo.info/corona

www.arriva.nl/corona en

www.hermes.nl/corona

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden