Brabantse ondernemers op de bres voor thuiswerkende brabanders
Brabantse ondernemers op de bres voor thuiswerkende brabanders (Foto: )

'Brabant ge kunt 't' op de bres voor alle thuiswerkers

5 bevriende Brabantse ondernemers hebben de handen ineen geslagen om een positief geluid te laten horen in deze tijden van crisis en misère. Onder de titel 'Brabant ge kunt ‘t' kan via de gelijkgenoemde website onder meer een lekkere hoodie of huispak (gratis) besteld worden, waarbij ook nog een verrassingspakket zit om thuis te werken.

VELDHOVEN - Op de genoemde website van 'Brabant ge kunt 't' zijn verder tips te vinden voor thuiswerken, een spotify-lijst voor tijdens het thuiswerken en positieve filmpjes rondom het Corona-virus. En het ziet ernaar uit dat er nog veel meer aankomt...

Survivalkit

De aanleiding voor het initiatief is eigenlijk minder positief te noemen. 2 van de medewerkers van een van de bedrijven, moesten anderhalve week geleden in quarantaine gaan, omdat vader en moeder besmet waren. De vader komt zelfs op de intensive care te liggen. Het bedrijf besluit daarop een 'survival-kit' voor thuis te maken voor de 2 broers... En zie aan, het idee voor 'Brabant ge kunt ‘t' is geboren.

Viraal

Waar dit bijzonder leuke initiatief uiteindelijk toe leidt zal de komende dagen duidelijk worden. Maandagochtend 16 maart is de organisatie live gegaan en onmiddellijk is een gigantische toeloop op gang gekomen.
“Je merkt dat mensen echt behoefte hebben aan een positief geluid, rondom alle doemverhalen over het virus“, aldus Laurens Simonse, 1 van de initiatiefnemers.
“We gaan echt viraal”, zo grapt hij.

Kidsbox

Momenteel worden trouwens in allerijl voorbereidingen getroffen om een huiskamerconcert live te streamen. Hierover zijn op dit moment nog diverse gesprekken gaande met diverse populaire artiesten.
“Je merkt dat veel artiesten en ondernemers graag willen helpen”, aldus Simonse.
De organisatie is nu overigens bezig met een 'kids-box'. Een groothandel in speelgoed bood aan om die te leveren. Daarnaast zou PSV werken aan een zogenoemde 'vitaliteitsvideo', zodat de mensen thuis ook in deze dagen fit blijven.
Daarnaast wordt bekeken of ook het zorgpersoneel een hart onder de riem gestoken kan worden. “We krijgen van alle kanten hulp aangeboden, superfijn om te merken”, zo besluit Simonse.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de onderstaande website.

www.brabantgekuntt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden