Remco Vermond heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. FOTO: Bert Jansen.
Remco Vermond heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Ik heb altijd iets met auto's gehad'

'Ik draag er zorg voor zoals ik voor mijn eigen auto zorg'

Meer info is te verkrijgen via de website www.detailingmaster.nl.

Of via Facebook, zoek op 'detaillingmaster'.

Meer informatie

Hannie Bettgens.

Autopoetsbedrijven gebruiken vaak het woord ‘detailing’. Detailing gaat verder dan het gewone poetswerk. Het is het met passie 'vernieuwen' van glans en reflectie van de lak en het aanbrengen van de ultieme bescherming op uw auto. Detailing is vakwerk, waarin èchte vaklui als Remco Vermond - letterlijk en figuurlijk - uitblinken!

Wat is er mooier dan een mooi blinkend gepoetste auto? “Het geeft me vooral veelvoldoening,” zegt Remco Vermond. Hij heeft van zijn hobby autopoetsen, zijn beroep gemaakt.

VELDHOVEN - “Ik heb altijd wat met auto’s gehad.” Remco Vermond vertelt dat hij 2 oktober 2019 voor zichzelf is begonnen. “Deze beslissing heb ik gemaakt na een aantal werkervaringen. Ik heb bij de DAF gewerkt en in de bouw. Prima banen, maar voor mij was het dat nèt niet. Ik deed mijn werk, maar haalde daar naar mijn gevoel te weinig voldoening uit. Nu ben ik nog jong genoeg om het roer om te gooien en dat heb ik nu dus ook gedaan.”

Veel factoren

Vermond is trots op zichzelf. “Kijk, ik ben een jongen die nooit een vak heeft geleerd. Toen ik deze stap ging maken, heb ik de nodige scholing doorlopen en met succes afgerond. Van beginner tot gevorderde.”
Dat het niet eenvoudig is om een bedrijf op de zetten, heeft Vermond ondervonden. “Er spelen enorm veel factoren een rol. Het begint al bij een bedrijfsruimte... Die moet voldoen aan wettelijke eisen. Van brandveilig tot verzekering, alles moet goed geregeld zijn."
En vervolgens: "Ik voldoe aan alle eisen, ben RDW-erkend en mag daarom groene kentekenplaten, de zogeheten handelaarsplaten voeren. Handig als ik een auto op moet halen bijeen bedrijf, want vaak worden auto’s uit het hogere segment aangeboden om showroom klaar te maken. Met deze groene kentekenplaten valt een eventuele schade op mijn bedrijf te verhalen; als particulier kun je jezelf daar niet tegen verzekeren.”

Nieuwe branche

Het poetsen en reinigen van auto’s is een relatief nieuwe branche, volgens Vermond. “Als ik een auto binnenkrijg om deze klaar te maken voor de verkoop, komt deze er doorgaans weer als nieuw uit tevoorschijn na de diverse behandelingen. Aan de buitenkant wassen, poetsen, polijsten, krasjes of doffe plekken wegwerken... Ervoor zorgen dat alles wat hoort te glimmen weer glimt, zoals bijvoorbeeld de deurlijsten."
"Ook aan de binnenkant krijgt de auto een volledige metamorfose. Stoffen bekleding wordt met speciale apparatuur gereinigd. Voor iedere bekleding geldt hetzelfde. Waar ik elke keer weer een glimlach van op mijn gezicht krijg, is de geur daarvan... Als je in de auto stapt, ruik je de geur van nieuw leer.”
Vermond had overigens nooit kunnen bedenken dat een carrièreswitch hem zoveel voldoening zou geven. “Ik ben helemaal opgebloeid door te gaan doen watik leuk vind: auto’s mooier maken. Of dat nu voor een bedrijf of particulier is, dat maakt voor mij geen verschil! Ik draag er zorg voor zoals ik voor mijn eigen auto zorg.”

Andere gebieden

Naast het werk in de autobranche onderneemt Remco Vermond ook op andere gebieden. “Ik heb de apparatuur in bezit om een auto van binnen te reinigen. Deze kan ik ook gebruiken voor het schoonmaken van tapijten, stoelen, banken of andere meubels die gereinigd kunnen worden."
'Vlekken op een bankstel, van een hond of van een kind, zijn relatief goed schoon te maken en tegen een aanvaardbare prijs. En ook daarvoor geldt: schoonmaken is goedkoper dan een nieuw bankstel kopen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden