Pokémonjager Peter Schats is dagelijks bezig met het spel. Pokémon Go is overigens gratis te downloaden in de appstore.
Pokémonjager Peter Schats is dagelijks bezig met het spel. Pokémon Go is overigens gratis te downloaden in de appstore. (Foto: Bert Jansen)

'Het is een leuk spel met uitdagingen'

Hannie Bettgens.

'Pokemon Go
kun je niet
vanuit je luie
stoel spelen'

uw sport?

Wat is uw sport? Laat de lezers van het Veldhovens Weekblad kennis maken met uw sport! Stuur een e-mail met naw-gegevens en de naam van de sport naar Hannie Bettgens.

hbettgens@gmail.com

Namen?
"Wilco Bazelmans en Peter Schats."
Wonen in Veldhoven of sport bij?
We wonen beide in Veldhoven."
Wat is jullie sport?
"Pokémon Go."
Waarom deze sport?
Wilco: “Een paar jaar geleden waren we op vakantie. Mijn zoon wilde Pokémon Go spelen, ik deed mee. Vanaf dat moment ben ik het blijven spelen. Het is een leuk spel met vele uitdagingen."
Hoe vaak sport je?
Wilco: "Dagelijks! Elke dag ga ik op zoek naar portals om de verschillende Pokémon te verzamelen en te verslaan. Een portaal wat ik heb veroverd, probeer ik zo lang mogelijk te behouden. Daarvoor krijg je beloningen die je verder helpen in het spel."
Waarom teamsport of individueel?
"Pokémon Go speel je individueel, maar ook in groepen. Het spel wordt wereldwijd gespeeld. Op ieder continent worden Pokémon uitgezet, maar niet overal dezelfde. Door middel van spelen en ruilen met spelers uit andere werelddelen kun je je Pokédex compleet maken. In een spel moeten een aantal Pokémon worden verzameld. Dat aantal moet je door ze te vangen en eventueel te ruilen, compleet zien te krijgen. Als je alles wil behalen, moet je het spel strategisch spelen door aan te vallen en te verdedigen."
Wat levert de sport je op?
"Je komt buiten en trekt erop uit. Pokémon Go kun je niet vanuit je luie stoel spelen... Je moet daadwerkelijk de straat op en lopen om een Pokémon te zoeken. Verder vriendschappen, gezelligheid en leuke contacten. In onze groep komen we vaak samen om een eindbaas te verslaan. We spreken dan een plaats en een tijd af en gezamenlijk gaan we de uitdaging aan. Het spel heeft verschillende onderdelen. Zo moet je ook een ei uitbroeden waarvoor je 7 kilometer moet wandelen, wat ten goede komt aan je conditie. Bovendien heb je een doel om te lopen."
Nog iets anders over jouw sport?
"Je komt op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe loopt. Dat geldt voor Veldhoven, maar ook op vakantieadressen."


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden