Burgemeester Delhez aan de lezers van het Veldhovens Weekblad: 'Het is goed om te zien dat juist in tijden van crisis er nog meer verbinding ontstaat en dat mensen er voor elkaar zijn." FOTO: Brigit Strijbos.
Burgemeester Delhez aan de lezers van het Veldhovens Weekblad: 'Het is goed om te zien dat juist in tijden van crisis er nog meer verbinding ontstaat en dat mensen er voor elkaar zijn." FOTO: Brigit Strijbos. (Foto: Brigit Strijbos)

Burgemeester Marcel Delhez over het Corona-virus

Voor meer informatie over de gemeente Veldhoven in relatie tot het Corona-virus, zie de gemeentelijke website. Scroll op de homepage naar beneden naar 'Actueel'

www.veldhoven.nl

Marcel Delhez.

'Samen met de wethouders leef ik enorm mee met iedereen'

'Beste Veldhovenaren,

Het Corona-virus heeft veel impact op onze samenleving. Iedere dag zijn er meldingen van nieuwe besmettingen, maar gelukkig ook van mensen die weer beter worden gemeld. Er zijn verregaande maatregelen genomen en we weten nu niet of dat voldoende is. Die maatregelen zijn hard nodig en raken ons allemaal. Kinderen die niet meer naar school kunnen, thuiswerken krijgt een nieuwe dimensie, uit eten en sporten in groepsverband zit er even niet meer in. Dat is nu ook nodig om uiteindelijk de mensen die echt ziek worden ook goed te kunnen verzorgen. Een te grote piek in het aantal mensen dat daadwerkelijk tegelijkertijd intensieve zorg nodig heeft, kunnen we niet aan in de ziekenhuizen.

Samen met de wethouders leef ik enorm mee met iedereen.

Het is goed om te zien dat juist in tijden van crisis er nog meer verbinding ontstaat en dat mensen er voor elkaar zijn. Even dat extra telefoontje naar diegene die nu het nu moet doen zonder de gebruikelijke bezoekjes van hun kinderen of buren, even die tas met boodschappen voor de deur zetten, even een kaartje in de bus doen. Gewoonweg omkijken naar elkaar en laten weten dat je er bent voor de ander.

Dat is de kracht die in ons allemaal zit, daar ben ik van overtuigd. Dat merk ik ook aan de diverse mooie initiatieven die spontaan ontstaan in de wijken. Het is fijn dat we in deze kracht en saamhorigheid juist op dit soort momenten naar boven komt.

Daarmee zijn de acute zorgen nog niet voorbij. Veel bedrijven staat het water al aan de lippen. Mensen met een beperking of in een verzorgingstehuis wonen worden dubbel zo hard getroffen; bezoek blijft thuis en activiteiten zijn gestaakt. Sportclubs, verenigingen enzovoorts vragen zich af hoe nu verder. Rijk, regio en Veldhoven werken hard om het leed te beperken. Maar het gaat pijn doen. Dat besef ik maar al te goed en de oplossing heb ik ook niet meteen voorhanden. Laten we met z’n allen eerst proberen de pandemie te laten stoppen en het dragelijk te maken. We zullen elkaar hard nodig hebben in deze tijd, dank jullie wel!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden