Het Cellokwartet Wiriavier, zondag 23 februari te beluisteren in de Immanuelkerk.
Het Cellokwartet Wiriavier, zondag 23 februari te beluisteren in de Immanuelkerk. (Foto: )

De Immanuelkerk, daar zit muziek in

Cellokwartet Wiriavier bewijst zondagmiddag 23 februari 2020 van 15.00 tot 17.00 uur dat er muziek zit in de Immanuelkerk. Het kwartet brengt dan muziek van barok tot hedendaags. Ontdek het grote bereik en de warme klank van de cello in viervoud.

VELDHOVEN - Cellokwartet Wiriavier is in 2013 opgericht en bestaat uit de 4 cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis.

Initiatiefnemer en 1e celliste is Wikkie Vis. Al jarenlang is zij een zeer bevlogen en getalenteerd celliste. Zij heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld en geeft privélessen. Rita Ernst-Kürtös, de 2e celliste, is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles. Connie van der Dussen heeft, aanvankelijk met de vedel en daarna met de cello, veel ervaring met orkest- en ensemblespel. De 4e cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam en veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Het repertoire is zeer divers: van muziek uit de barok tot 20ste -eeuwse muziek; van verstilde muziek tot tango's.

Zondagmiddag 23 februari van 15.00 tot 17.00 uur in de Immanuelker. Entree 10,00 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden