PSV-speelsters Jeslynn Kuijpers en Kayleigh van Dooren en Maya Pennings van de Bibliotheek Veldhoven. FOTO: Willem Binnendijk,
PSV-speelsters Jeslynn Kuijpers en Kayleigh van Dooren en Maya Pennings van de Bibliotheek Veldhoven. FOTO: Willem Binnendijk, (Foto: )

Succesvolle aftrap van Scoor een boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV een sportief leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek!. Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen.

VELDHOVEN - Maar liefst 20 groepen 5 en 6 van Veldhovense basisscholen gaan dit schooljaar aan de slag met Scoor een Boek!. PSV-spelers Jeslynn Kuijpers en Nick Viergever zijn de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren alle deelnemende leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te 'scoren'.

Voorafgaand aan Scoor een Boek! is een wedstrijd uitgezet onder de deelnemende scholen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is. Het filmpje van groep 5/6 van basisschool Aan 't Heike in Veldhoven is gekozen tot winnaar. Hun prijs: de extra feestelijke aftrap van Scoor een Boek! op hun school met PSV-speelsters Jeslynn Kuijpers en Kayleigh van Dooren op dinsdag 11 februari.

Na 5 weken is het rust en bepalen Brede School Veldhoven en de Bibliotheek
Veldhoven de tussenstand. Daarnaast organiseren zij leuke (voetbal)activiteiten in de bieb en daarbuiten. Na negen weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af en wordt de eindstand van alle gescoorde boeken in Veldhoven bekend gemaakt.

www.bibliotheekveldhoven.nl/scooreenboek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden