Op de foto de leden van het bestuur van de KHN afdeling Veldhoven en Yumi Overbeeke van KHN. FOTO: Ad Adriaans.
Op de foto de leden van het bestuur van de KHN afdeling Veldhoven en Yumi Overbeeke van KHN. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Een toekomstbestendige en professionele horeca

Ad Adriaans.

Horecaondernemers uit heel Veldhoven zijn dinsdag 11 februari aanwezig in restaurant Lovano. Tijdens de algemene ledenvergadering van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Veldhoven krijgen zij onder meer een beleidsplan voorgeschoteld.

VELDHOVEN - Het bestuur van KHN afdeling Veldhoven is recent verjongd. Voorzitter is Leon In den Kleef (café De Locht) en Silvie Beun (voorheen Birds and Beer) is penningmeester. Als uitvoerend secretaris is Petri Willems er bij betrokken. De leden Robert van Wieren (Partycentrum Manhattan), Geert van Loon (Lovano) en Vincent van Thiel (Truffelaer en The Brand) completeren het bestuur.

Financieel voordeel

Het doel van het bestuur is opkomen voor de belangen van de horeca in Veldhoven. "Vanuit de leden zij wij het klankbord naar de gemeente. 2x per jaar hebben we overleg met de wethouder", legt Van Wieren uit. Tijdens dat overleg komt onder meer het gemeentelijke horecabeleid ter sprake. "De laatste jaren is het horecabeleid aangescherpt. Er zijn strengere regels gekomen op het gebied van geluid, veiligheid en milieu."
Namens KHN is Yumi Overbeeke aanwezig. Zij is regiomanager voor Zuid-Oost-Brabant. "In Veldhoven zijn 45 horecaondernemers lid van KHN, dat zijn ze bijna allemaal."
Het lidmaatschap biedt de leden onder meer financieel voordeel, weet Silvie Beun. "De leden betalen contributie. Daarvoor genieten ze financieel voordeel op het gebied van onder meer verzekeringen en afvalverwerking."

Sterk netwerk

Op de algemene ledenvergadering komen doorgaans 80% van de leden. Dat is de verdienste van het bestuur, volgens Overbeeke. "Veldhoven heeft een actief bestuur dat een sterk netwerk heeft. Dat doen ze goed hier." De gunfactor is tegenwoordig groot, stelt In den Kleef. "Dat was vroeger wel anders. Tegenwoordig bezoeken we ook regelmatig elkaars etablissementen."

Sprekers

Tijdens de ledenvergadering maken 2 sprekers hun opwachting. Eenmaal toegelaten tot de vergadering, vertelt Jan Roelands namens de gemeente over de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. De jongens van King Kongs uit Eindhoven vertellen over concepten waarbij interieur en beleving in een zaak centraal staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden