PSV-speler Nick Viergever moedigt kinderen aan om boeken te scoren. FOTO: Bibliotheek.
PSV-speler Nick Viergever moedigt kinderen aan om boeken te scoren. FOTO: Bibliotheek. (Foto: )

Scoor een Boek! trapt af in Veldhoven

Alinda van Neerven

Scoren kan overal! Met die gedachte voeren de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV een sportief leesbevorderingsprogramma uit: Scoor een Boek!

VELDHOVEN - Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Maar liefst 20 groepen 5 en 6 van Veldhovense basisscholen gaan dit schooljaar aan de slag met Scoor een Boek!. PSV-spelers Jeslynn Kuijpers en Nick Viergever zijn de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren alle deelnemende leerlingen om zoveel mogelijk leuke boeken te 'scoren'.

Feestelijke aftrap

Voorafgaand aan Scoor een Boek! werd een wedstrijd uitgezet onder de deelnemende scholen. De opdracht was om in een filmpje te laten zien waarom lezen en bewegen zo belangrijk en leuk is. Het filmpje van groep 5/6 van basisschool Aan 't Heike in Veldhoven werd gekozen tot winnaar. Hun prijs is een extra feestelijke aftrap van Scoor een Boek! op hun school met PSV-speelsters Jeslynn Kuijpers, Kayleigh van Dooren, Dana Foederer en PSV-mascotte Phoxy. De extra feestelijke aftrap is op dinsdag

Lezen en sport
verbinden
door
profvoetballers
in te zetten
als rolmodellen

11 februari. Na 5 weken is het rust en bepalen Brede School Veldhoven en de Bibliotheek Veldhoven de tussenstand.
Daarnaast organiseren zij leuke (voetbal)activiteiten in de bieb en daarbuiten. Na n weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af en wordt de eindstand van alle gescoorde boeken in Veldhoven bekend gemaakt.

Geschiedenis

Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in Groningen en werd daarna uitgerold over het hele land. Vorig jaar lazen bijna 14.000 leerlingen in 6 provincies zoveel mogelijk boeken. De kinderen werden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van onder meer AZ, FC Groningen, NEC en Willem II. Met het project geven profvoetballers aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

Meer informatie:

www.bibliotheekveldhoven.nl/scooreenboek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden