In het kader van de Boekenweek 2020, die in het teken staat van rebellen en dwarsdenkers, is de 'Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren' te gast bij Literair Café Veldhoven. FOTO: Bibliotheek.
In het kader van de Boekenweek 2020, die in het teken staat van rebellen en dwarsdenkers, is de 'Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren' te gast bij Literair Café Veldhoven. FOTO: Bibliotheek. (Foto: )

Herman Brusselmans te gast bij Literair Café Veldhoven

Alinda van Neerven

Hij is één van de bekendste schrijvers van Vlaanderen. Zijn spraakmakende stijl en controversiële uitspraken maken hem een markant figuur in de literaire wereld. Tijdens de Boekenweek komt hij naar Literair Café Veldhoven: Herman Brusselmans!

VELDHOVEN - In de sfeervolle ambiance van Museum t Oude Slot wordt Herman Brusselmans op zondag 8 maart geïnterviewd door Mark van der Linden. Ook zal hij vragen uit het publiek beantwoorden en er is een literaire bingo met toepasselijke prijzen. Boekhandel Bruna is aanwezig met een mooie selectie boeken, die tijdens de pauze en na afloop gekocht en gesigneerd kunnen worden. Het akoestische duo The Chap's Cabin zorgt voor de muzikale omlijsting.

Inktzwarte humor

Herman Brusselmans' oeuvre is zeer omvangrijk en kenmerkt zich door een hoog autobiografisch gehalte van drank, seks, sigaretten en verveling. De personages in zijn romans zijn cynisch, sarcastisch en hebben een inktzwart gevoel voor humor.
Naast romans schreef Brusselmans verhalenbundels en novelles, maar er bestaan ook stripboeken, columnbundels en (kinder)poëzie van zijn hand. Ook werkte Brusselmans voor diverse Vlaamse tijdschriften en is geregeld te zien in Vlaamse en Nederlandse talkshows,
onder meer in De Wereld Draait Door en De Slimste Mens Ter Wereld.

Kaarten

In het kader van de Boekenweek 2020, die in het teken staat van rebellen en dwarsdenkers, is de zelfbenoemde 'Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren' te gast bij Literair Café Veldhoven. Het zal ongetwijfeld een onvergetelijke editie worden!

Literair Café Veldhoven met Herman Brusselmans is zondag 8 maart in Museum 't Oude Slot in Veldhoven. Aanvang 14.00 uur. Einde 16.00 uur. Napraten kan tot 17.00 uur. Kaarten à 13,00 /10,50 euro (biebleden/CJP) verkrijgbaar bij de Bibliotheek Veldhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden