Betrokkenen van het Veldhovens Mannenkoor, Kempenkoor en Stichting World Peace Flame met de cheque. Mensen die een goed idee hebben voor het monument, kunnen dat kenbaar maken via de site www.wpf-veldhoven.nl. FOTO: Ad Adriaans.
Betrokkenen van het Veldhovens Mannenkoor, Kempenkoor en Stichting World Peace Flame met de cheque. Mensen die een goed idee hebben voor het monument, kunnen dat kenbaar maken via de site www.wpf-veldhoven.nl. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Mooie cheque voor World Peace Flame

Ad Adriaans

Dankzij succesvolle actie

Stichting World Peace Flame heeft het eerste bedrag binnen voor de realisatie van een monument in Veldhoven. Op dinsdag 28 januari nam Carla van Olst een cheque met daarop een bedrag van 1137,10 euro in ontvangst.

VELDHOVEN - Tientallen mannen zingen dinsdagavond 28 januari dat het een lieve lust is. Plaats van handeling is het restaurant van zorgorganisatie Severinus, de repetitielocatie van het Veldhovens Mannenkoor (VMK). Tijdens de pauze neemt Carla van Olst namens de Stichting World Peace Flame een mooie cheque in ontvangst uit handen van een koorlid. Het is de opbrengst van een benefietconcert dat het VMK op 22 december gaf, samen met Kempenkoor.

Opwarmertje

6 jaar geleden ontstaat het initiatief. Een idee van oud-voorzitter en koorlid Wilbert Reuter. "We wilden een benefietconcert geven voor een goed doel. Daarbij zoeken we samenwerking met een ander koor of orkest. Zo traden we eerder op met onder meer een accordeongroep uit Riethoven, de Veldhovense Mondharmonicavereniging en nu Kempenkoor." Van de 6 afleveringen trok de meest recente de meeste bezoekers. Reuter: "Het zijn 2 echt Veldhovense verenigingen die allebei hun achterban meebrengen. Daarbij zien veel gezinnen het bezoeken van het concert als een opwarmertje voor kerstmis." Het goede doel, de Stichting World Peace Flame, is van tevoren bekend gemaakt in de media. In het kader van 75 jaar vrijheid spreekt het goede doel ook veel mensen aan, stelt Reuter.

Positieve reacties

Marjon Starrowsky is lid van Kempenkoor. "Met 700 bezoekers was de Caeciliakerk te klein. Kempenkoor zat eerst in de zijbeuk, maar de kerk liep zo vol dat we verhuisden naar de banken op het priesterkoor. Ook het VMK moest inschikken om ruimte te maken." De 200 worstenbroodjes waren zo aan de man gebracht. Samen met de opbrengst van koffie, thee, chocomel en glühwein leverde dat het mooie bedrag van de cheque op. Na het concert was er nog een collecte aan de deur. "De opbrengst daarvan is voor de kosten van pr en de dirigent. Het publiek heeft genoten van ons mooie programma. Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord", zegt bas en pr-man Rob Vermeijlen.

Permanent

Carla van Olst is voorzitter van de Stichting World Peace Flame Veldhoven. Zij houdt een Wereldvredesvlam brandend in een mijnwerkerslamp. De voorzitter is in de wolken met de cheque. "Dit is onze eerste bijdrage voor het monument. We hebben veel zaadjes gezaaid, en nu willen we langzaam gaan oogsten."
Het doel van de stichting is om in Veldhoven een monument te realiseren waarin de Wereldvredesvlam permanent zal branden. Het moet een plek worden om elkaar te ontmoeten en te verbinden en daarmee een brug te slaan naar vrede. Van Olst werkt momenteel aan een ontwerp voor het monument.

Meer berichten