Dirigent Paul van Lokven met zijn jonge muzikanten. Voor dit ensemble was een gevarieerd programma is elkaar gezet met als kers op de taart het slotnummer met zangeres Annemiek Vendelmans. FOTO: Evert Geurts, Omroep Veldhoven.
Dirigent Paul van Lokven met zijn jonge muzikanten. Voor dit ensemble was een gevarieerd programma is elkaar gezet met als kers op de taart het slotnummer met zangeres Annemiek Vendelmans. FOTO: Evert Geurts, Omroep Veldhoven. (Foto: )

Jeugdslagwerkgroep VMK is Nederlands kampioen

De jeugdslagwerkgroep van het Veldhovens Muziek Korps mag zich Nederlandse kampioen noemen. Een schitterende prestatie!

VELDHOVEN - Na het winnen van het Kempisch slagwerkfestival in Riethoven, dikke 1e prijs op het concours in Etten-Leur, zijn de jeugdige slagwerkers uitgenodigd om zaterdag 1 februari deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap in Assen.

Om 14.00 uur die zaterdagmiddag is het dan ook zover in theater de Nieuwe Kolk. Het aanwezige publiek blijkt overdonderd en na een spetterend optreden worden de jong muzikanten beloond met een staande ovatie. Vervolgens is het wachten op de uitslag. En om 18.00 uur blijkt dat de jeugdslagwerkgroep van VMK met maar liefst een unanieme juryuitslag van 92 punten kampioen is in de jeugddivisie. Citaten uit het juryrapport: "Dit is reclame voor het slagwerk"; "Heb genoten jongelui ! Wat een performance!" en "Bravo mooi totaal programma, puike prestatie met dit jonge ensemble!"
Terug in Veldhoven (rond 22.15 uur) worden de jonge muzikanten door leden van het VML en belangstellenden onthaalt in dorpshuis Den Bond, natuurlijk gevolgd door een klein feestje.

Foto is gemaakt door Evert Geurts van Omroep Veldhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden