Zusters aan het werk in het groententtuintje van HIdup Baru op West-Timor. FOTO: Harapan.
Zusters aan het werk in het groententtuintje van HIdup Baru op West-Timor. FOTO: Harapan. (Foto: )

Stichting Harapan realiseert kas

Hidup Baru is het rehabilitatiecentrum van de Indonesische zusters Franciscanessen FCJM in de plaats Atambua op het arme Indonesische eiland West Timor. Hier verblijven 30 - 40 kinderen, waarvan velen dubbel gehandicapt zijn, alsmede kinderen die een operatie hebben moeten ondergaan en voor hun rehabilitatie nog vele jaren therapie moeten krijgen. Steun aan dit centrum is een van de speerpunten van de stichting Harapan.

VELDHOVEN - Nadat met steun van Harapan op het terrein van Hidup Baru enkele waterbronnen zijn gevonden is een groentetuin aangelegd. De groenten zijn voor eigen gebruik, maar de zusters willen in de toekomst ook inkomsten verwerven door verkoop. Ook wordt nagedach over een educatief groentetuintje voor de kinderen in rolstoelen.

Er is echter een probleem: toen er kon worden geoogst kwamen wilde apen uit de omgeving en vraten van de groenten en vernielden veel maiskolven en pompoenen. Daarom zijn er een aantal kassen van stevig grof gaas nodig. Deze moeten open zijn voor het regenwater maar niet toegankelijk voor de apen. Een 3-units kas van 6 x 30 meter kost 5.000,00 euro. Dankzij donaties van de door Harapan benaderde fondsen - stichting Weeshuis Nijkerk (3.000,00 euro) en stichting Hofstee (2.000,00 euro) kunnen de units geplaatst worden. Nico Eijkmans zal de werkzaamheden coördineren.

Meer berichten