Provincie Brabant gaat voor nul verkeers slachtoffers. Opening BVVP 2020-2024 in Oss. FOTO: Merlin Daleman.
Provincie Brabant gaat voor nul verkeers slachtoffers. Opening BVVP 2020-2024 in Oss. FOTO: Merlin Daleman. (Foto: Merlin Daleman)

Nul verkeersdoden blijft tot 2024 de inzet!

De Brabantse verkeersambassadeurs hebben afgelopen week het nieuwe Brabants Verkeersveiligheidsplan voor de komende 4 jaar ondertekend. Dat gebeurde bij Traffic Service Nederland in Oss. Nieuw aan dit plan is dat het aansluit op het landelijke Strategisch Plan Verkeersveiligheid, dat de ambitie heeft te gaan voor nul verkeersslachtoffers.

VELDHOVEN/OSS - Dit meerjarenplan is het 3e dat de Brabantse verkeersveiligheidspartners (provincie, gemeenten, Rijkswaterstaat, Parket (Centrale Verwerking) Openbaar Ministerie en politie) hebben opgesteld. Een nieuw plan is urgent, want het aantal verkeersslachtoffers in de provincie is nog steeds te hoog. Diana Beuting van Rijkswaterstaat: "De minister feliciteert Brabant; één van de eerste provincies die de plannen voor verkeersveiligheid presenteert. Ze is blij met het feit dat hier vandaag concreet wordt gestart met maatregelen voor een veiliger verkeer. Het Rijk helpt daarbij: in totaal stelt de minister voor heel Nederland in 10 jaar tijd 500 miljoen euro beschikbaar voor verkeersmaatregelen."

Om de ambitie van nul verkeersslachtoffers ook concreet te bereiken, gaan de genoemde verkeersveiligheidpartners nog intensiever samenwerken met elkaar. Er wordt ook gezocht naar nieuwe samenwerkingsverbanden met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Daarom hebben de Brabantse verkeersveiligheidsambassadeurs het nieuwe BVVP 2020-2024 ook ondertekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden