Wat doet dementie met mensen? Met relaties? FOTO: Met dank aan De Schalm.
Wat doet dementie met mensen? Met relaties? FOTO: Met dank aan De Schalm. (Foto: )

'Wei' te zien in De Schalm, nabespreking in de bieb

'Wei' is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Deze indringende productie wordt woensdag 12 februari om 19.30 uur in Theater de Schalm vertoond. Aansluitend is er een nabespreking in de bibliotheek.

VELDHOVEN - Wat gebeurt er als de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose dementie te horen krijgt? Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid steeds dichterbij.

Na afloop van de vertoning van de indringende documentaire 'Wei' in Theater de Schalm, is er aansluitend nog een interessante nabespreking met regisseur Ruud Lenssen in de Bibliotheek Veldhoven. Een gastvrouw van De Schalm begeleidt bezoekers naar de bibliotheek, waar ze ook kennis kunnen maken met het lokale initiatief Dementheek Veldhoven. De nabespreking is gratis bij te wonen.

De avond is een samenwerking tussen Theater de Schalm, Bibliotheek Veldhoven en SWOVE. Tickets kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via Theater de Schalm. Zie daarvoor de onderstaande website.

www.deschalm.com.

Meer berichten