Brabantse asperges weer in de hoofdrol van de 6e editie van Asperges op de Velden. FOTO: Stock
Brabantse asperges weer in de hoofdrol van de 6e editie van Asperges op de Velden. FOTO: Stock (Foto: )

Asperges op de Velden kijkt uit naar 6e editie

Van de redactie.

De 6e editie van Asperges op de Velden vindt van vrijdag 15 mei tot en met maandag 1 juni plaats. Een bijzonder en schitterend evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Genieten van het witte goud, de trots van het Brabantse land. Bijna 3 weken lang verrijst midden in de aspergevelden een stijlvol ingericht pop-up restaurant waar dagelijks culinaire lunches en diners worden bereid. Uiteraard met de vers gestoken asperges van het land, gecombineerd met Brabantse streekproducten.

VELDHOVEN -Asperges op de Velden heeft 2015 - 2018 plaats gevonden bij Raaijmakers Hoeve in Nuenen. In het kader van vernieuwing is het pop-up restaurant in 2019 verhuisd naar de velden van Aspergekwekerij John Kelders in Veldhoven. Organisator Bertie Klaassen: "Naast het fraaie uitzicht, biedt deze nieuwe locatie ook alle benodigde faciliteiten voor onze gasten. (...). Het is een stuk groter en indrukwekkender qua opzet geworden, maar nog altijd even intiem en sfeervol ingericht. Het restaurant heeft nu een waanzinnig terras wat aan drie zijden omringd is door aspergevelden. Mooier wordt het niet!"

Het evenement biedt een uitgebreid en gevarieerd programma. Voor jonge en oude gasten, voor particulieren en zakelijke gezelschappen. Toonaangevende restaurants zullen in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Zo zullen de sterrenrestaurants Wiesen uit Eindhoven, De Rozario uit Helmond en Eden uit Valkenswaard culinaire hoogstandjes serveren. Tevens biedt Asperges op de Velden een podium aan het exclusieve Lugar uit Waalre en het klassiek-moderne Vandeijck uit Riethoven. Maak kennis met de verschillende keukens van de Michelin-koks en geniet van uiteenlopende aspergegerechten die alle zintuigen prikkelen.

Met Hemelvaart en Pinksteren worden de familiedagen georganiseerd; eerste Pinksterdag is - primeur! - de Afternoon Club met muziek, cocktails en heerlijke gerechten.

www.apergesopdevelden.nl

Meer berichten