Harrie van Zantvoort buiten de boot, maar herkansing? FOTO: Groot Veldhovens Driebandentoernooi.
Harrie van Zantvoort buiten de boot, maar herkansing? FOTO: Groot Veldhovens Driebandentoernooi. (Foto: )

Groot Veldhovens Driebandentoernooi

Thieu Vlemmix

2e ronde komende weken

Het Groot Veldhovens Driebandentoernooi wordt dit jaar afgewerkt in Biljartcentrum La Carambole. Inmiddels is de 1e ronde achter de rug. De stand van zaken en opmerkelijke conclusies.

VELDHOVEN - Eén van de grootste verrassingen is wel de uitschakeling Ozman Koç in poule 2. Ondanks een score van 102% moest de kampioen van 2018 het hoofd buigen voor Hans Nouwens en Geert van Gerwen. Overigens, de kans is niet ondenkbeeldig dat zijn puntentotaal van ruim 36 straks nog voldoende is om te worden bijgeloot voor de 2e ronde. Nog een oud-winnaar, Jan van der Meeren jr... Hij bleef met z'n moyenne van 0,378 beneden de bestaande verwachtingen. Maar misschien krijgt ook hij nog een herkansing.

Herkansing?

Dat geldt zeker voor Harrie van Zantvoort, in poule 14 slechts 3e met een prima moyenne van 0,800. Toch viel ook de finalist van vorig jaar dus (voorlopig) buiten de boot, omdat Piet van Mol (128%) en Rogier Krekels (127%) in deze wel zeer sterk bezette poule nog verder boven hun vastgestelde gemiddelde stootten. Daarmee houdt het nog niet op. Edwin van Woerkom haalde een gemiddelde van bijna 0,700 en ligt er ook uit. Dat geldt eveneens Joep Caers, die met 72 caramboles (gemiddeld 0,600) 100% scoorde, maar dus ook de wachtkamer in gaat. Dat alles zegt natuurlijk veel over het spanningsveld. Ook degenen met een relatief lagere opgave van gemiddelde, heeft in deze nog altijd goeie kansen.

Routiniers door

Verder plaatsten routiniers en vaste deelnemers als Joep van Baren en Ton van Keulen, maar ook de winnaar van 2019 Willard Bogers, zich - naar verwachting - voor de volgende ronde. Erg overtuigend waren Adri de Waal en Theo van Kruysdijk met allebei 63 caramboles en Arnoud Huijbers (82 caramboles), waarbij de laatste het hoogste moyenne scoorde, namelijk 0,911. De koek is voor Huijbers overigens nog niet op; in de race voor de hoogste serieprijs prijkt zijn naam met 8 caramboles ook bovenaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden