Foto van Corrie Loijen zoals die te zien is op de expositie. FOTO: Museum 't Oude Slot.
Foto van Corrie Loijen zoals die te zien is op de expositie. FOTO: Museum 't Oude Slot. (Foto: )

Overlevende WOII bezoekt expositie

Werkgroep-Veldhoven 75 jaar Vrij ontvangt Corrie Loijen op dinsdag 10 december. Een foto van mevrouw Loijen maakt onderdeel uit van de expositie 75 jaar Vrijheid.

VELDHOVEN - Op de foto staat zij met haar versierde fiets toen ze ongeveer zeven jaar was. De fiets maakte onderdeel uit van een bevrijdingsoptocht enkele jaren na de bevrijding en was versierd met allerlei producten die tijdens de oorlog op de bon te krijgen waren.
Ze won met haar fiets 'alles van de bon' de eerste prijs.
De ontvangst van mevrouw Loijen is tevens het startsein voor de verlenging van de expositie Veldhoven 75 jaar Vrij bij Museum 't Oude Slot tot zaterdag 11 april. De expositie in de Verdieping met beelden van Veldhovense oorlogsmonumenten en werk van war artists Gabriel de Jongh en Herman van den Bosch is nog tot en met vrijdag 13 december te zien. De expositie in het museum over WOII en bevrijding omvat verschillende lokale oorlogsonderwerpen zoals de meidagen van 1940, oorlogsheld Cees Sleegers en verzetsheld Jan Borghouts (Peter Zuid), het leven tijdens de bezetting van Veldhoven, de burgerslachtoffers, waaronder de 19 slachtoffers van het bombardement op Zeelst, de bevrijding en hoe Veldhoven jaarlijks herdenkt. Vanuit De Verdieping wordt nog een aantal elementen toegevoegd aan de expositie in het Museum, waaronder een Amerikaanse bom uit 1944..

Meer berichten